fredag 11 januari 2013

Blomkål- och tomatröra till snittar

Trots att jag lagat mat nästan dagligen i över 20 år så är jag riktigt usel på presentation och portionsuppläggning på tallrik. Jag äter till nittionio procent ensam hemma eller ur en lunchlåda så det blir oftast bara att lägga maten på tallriken direkt från kastrullen och stekpannan. Visst händer det att jag försöker "piffa till" tallriken ibland, inte minst efter jag började matblogga för fotograferingen skull, men inte så ofta som jag kanske borde. Och lika eländig som jag är på presentation, lika illa är det när det kommer till snittar och diverse plockmat och tilltugg. Ibland gör jag dock ett försök. Den vegetariska röran nedan åt jag på rågkex från Göteborgs Utvalda och små runda skivor pumpernickel.
Blomkål- och tomatröra till snittar
ca 2 dl

150 g blomkål
3 st soltorkade tomater (i olja)
1/2 moget päron
2 msk olja (t ex av den där tomaterna ligger i)
1 msk pressad citron
flinsalt

färsk koriander till garnering

Skär blomkålen i bitar. Hacka den soltorkade tomaten grovt och mixa med blomkålen med en mixerstav eller i en mixer. Mixa även i päronbitarna. Tillsätt olja lite i taget så att röran inte blir för lös. Smaka av med salt och ev lite svartpeppar. Använd två matskedar till hjälp för att forma "klickarna" och lägg på rågkex, dinkelkex eller pumernickel. Garnera med färsk koriander.
Smaklig spis!

***

2 kommentarer:

Katarina sa...

Röran låter mycket god och fint har du lagt upp det på tallriken! Ha en fin helg!

Åsa sa...

Hovkonditorn - Tack! Men det tog mig ett år och 9 månader att blogga om röran :/

Related Posts with Thumbnails