måndag 21 januari 2013

Stekt polenta och grönsaker

Om du som jag driver ett enpersonhushåll och oftast lagar mer mat än bara en portion får en vara uppfinningsrik och gilla rester. Till exempel när jag kokar polenta blir det alltid två eller fler portioner. Oavsett konsistens häller jag upp på fat och smetar ut det som blir över. Låter svalna en stund och ställer sedan in i kylen. Perfekt att steka till lunch nästa dag. 

Recept till polenta finns här och göres till fördel dagen innan polentan ska stekas. Och dessutom, om den redan från början ska stekas går det lättare med en tjockare och lite stabbigare polentagröt än den krämiga och lösa varianten, vilken jag för övrigt tycker är godare att äta.
Ta fram den kalla polentan och skär i önskvärda bitar; fyrkanter, trianglar, stavar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek polentan. Beroende på tjocklek både på själva gröten och formen som stelnat kan det variera om polentan låter sig stekas hel eller ej så var vaksam.
Servera tillsammans med grönsallad/tomatsallad och en avocado.
Den kokta och kylda polentan håller sig väl ett par dagar i kylen så en slipper äta polenta flera dagar på raken.

Smaklig spis!

***


Ursprung: 2 sept 2012

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails