tisdag 11 juni 2013

Matbloggspicknick i det gröna

 
Trots en dålig start på gårdagen och med en del brännblåsor i handflatan så såg den ut att få ett värdigt slut. Matbloggspicknick i det gröna stod på schemat. Vilken matfest det blev! Då jag var utan kamera förevigades inte all mat av mig. Det gjordes den däremot av de andra som var med. Linda var riktigt snabb och hade kort efter det vi skiljdes åt lagt upp en sammanfattning av kvällen (med alla matbilder) på Livsaptit, plus recepten på godsakerna hon tagit med sig. Tant russin aka Kim hade gjort fantastiskt goda portionspajer fyllda med sparris, pistagenötter och ost (skulle gärna äta dem idag igen!). Mikael kom med det största picknickbrödet av alla vilket visade sig innehålla en och annan överraskning. Rebeccka, som roddar Hemma hos mig, hade gjort tunnbrödsrullar. Med olika fyllningar minsann. Och så hade hon burit med sig en flaska fläderblomssaft.
Snart. Mycket snart. Så är det dags att smyga stan runt på fläderblomsstöld. Jag högg snabbt en av de vegetariska, fyllda med tomat och avokado. Mmmm.
Så träffade jag Cecilia, bloggerskan bakom Körsbärets Kök, för första gången irl. Hon hade också med sig brödrullar fast med någon laxfyllning vilka jag naturligtvis inte smakade på. Tror dock de föll de andra i smaken.

Det första jag satte tänderna i var Kristiinas supergoda kaalipiirakka (kålpiroger). Sen följde som ett enda långt segertåg i munnen och det ena goda efter det andra avlöste varandra. Så fick vi en bonus också, Plommonet kom med och hjälpte oss rensa faten. Eller ja, som vanligt fanns där mat i överflöd så det tog inte på långa vägar slut. Trots att jag var till bredden fylld så smakade jag en bit av Kristiinas hasselnötskaka med vit choklad och hallon (nä, jag har verkligen ingen willpower...) samt Lindas glutenfria chokladkakor gjorda på bl a svarta bönor, kokosolja, nötter, mullbär och lite annat smått och gott. De kom till genom inspiration av Ann-Louise kakor som i sin tur hittat receptet hos My New Roots som i sin tur... vem vet?
Själv bjöd jag på denna olivkaka med ost och nötter vilken inte riktigt verkade gå hem lika mycket som hos dem som hos andra jag bjudit. Smakar nog bättre tillsammans med gott rödvin, en mörk och regnig höstkväll än i gröngräset en solig junikväll. En liten justering från mitt tidigare recept blev denna gången som så att jag hade cheddar istället för herrgård samt kryddat den med både dragon och ramslök.

Tack alla matbloggsvänner för en riktigt smakfull måndagskväll!

***

3 kommentarer:

Kim sa...

Tack själv! Jag åt allt tre bitar av ditt bröd - mums!

Anonym sa...

Åh, jag tyckte att din "ost-kaka" med oliver var helt ljuvlig (trots att jag inte normalt sett gillar oliver!), och jag hade då inte velat ha rödvin till! Den måste jag absolut baka snart, så visst gick den hem, hos mig i alla fall :) Tack för en trevlig träff!

Åsa sa...

Kim - Oj! Så bra :) Jag som tyckte jag packade ner alltsammans igen, som jag packat upp. Och inte en tillstymmelse till grönsak hade jag med heller :/

Livsaptit - Tack själv! Oliver kan man säkert byta ut mot annat. Det ska egentligen vara rökt fläsk eller liknande i den. Franskt ursprung men man får ju experimentera och hitta nya former :)
Såklart måste man inte ha vin till men jag har har haft den som tilltugg - istället/tillsammans med ost och vin flera gånger. Har t.o.m. fått baka till andra som i sin tur vill bjuda som aperitif m.m.

Related Posts with Thumbnails