måndag 29 juli 2013

Serverade historier

På måndagar har en sedan april i år kunnat läsa underbara matberättelser, illustrerade med fantastiska foton, i bloggen Plated Stories. Hjärnorna bakom denna förträffligt lyckade produktion är min absoluta matbloggsidol Ilva, Lucullian Delights, Beretta och hennes kompanjon Jamie Schler.
Den senare har bloggat sedan 2008 med Life's a feast och är i huvudsak skribent. Ilva, som började sin resa redan 2005 med svenska matbloggen Aglio e olio - en utflykt i det italienska köket och den engelskspråkiga dito, är numera fullfjädrad professionell fotograf.

Jag förlorar mig fullständigt i berättelserna. För att inte tala om bilderna (fast det är ingen hemlighet förstås då Ilvas bilder berört mig ända sedan då jag en dag, till och med innan det Miss Meister's mat kom till, råkade på hennes blogg).
Det är som att gå på upptäcktsfärd. Genom historien. Genom matminnen, traditioner och framförallt  kärleken till mat, råvaror, matlagning, bakning och allt som hör den till. Samtidigt kan vila ögonen på bilderna och liksom smälta orden och filosofera en stund.

Så. Har ni inte redan upptäckt bloggen kan jag varmt rekommendera den. Som så många andra här i västvärlden har Plated Stories för tillfället semester så vad bättre än att läsa ikapp sig och kanske börjar du som jag att börja längta till den måndag då de återkommer med nya ord och bilder att förlora sig i.

 Trevlig läsning!

***

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Kul, Stort tack för tipset!

Åsa sa...

Fröken Dill - You're welcome ;)

Ilva&Jamie sa...

men åååå jag blir jus så rörd att jag nästan dör! Bästaste Åsa-I LOVE YOU!!!

Related Posts with Thumbnails