Minsann om jag inte borde ut på stan och äta fina Gustaf Adolfsbakelser. För att fira att just min stad grundades av denne man som den 6 november för 375 år sedan dog på krigsstigen uti Europa. Och för er som observerat pluralformen bakelser kan det ju bli mer än en då utseendet och framförallt innehållet kan variera en del. Kanske inte så många som på 1950-talet då det sägs funnits hela 16 olika varianter. På Hembakningsrådets hemsida finns lite kuriosa om bakelsen. Men, nä idag är det tisdag och kanske är det ändå bäst att vänta till helgen för sötsaker. Här kommer en enkel lunch istället. Paprika och ärtor är ju söta i sin natur och jag tycker det är gott med grillat till. Kan man inte grilla kan man i alla fall låtsas med hjälp av god krydda.
Röd paprika och ärtor med stekt tofu
röd paprika, strimlad ärtor
solrosolja
flingsalt
tofu, (t ex kung markatta: s tofu naturell)
solrosolja
bbq & grill mesquite
Låt den strimlade paprikan sakta fräsa i upphettad solrosoljan och bli mjuk innan du tillsätter ärtorna. Om de är frysta så låt de gärna tina under tiden paprikan ligger i stekpannan. Precis innan servering är det dags att fräsa upp tofutärningarna. Lite olja i en het stekpanna och så på med mesquitekryddan för att få den rökiga smaken. Detta kan serveras som en enkel lunch, eller lägg till kolhydrater av eget val så har du en middag klar!
Smaklig spis!
tisdag 6 november 2007
Röd paprika och ärtor med stekt tofu
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar