torsdag 7 januari 2010

Totalkrasch

Datorn för 3 månader sedan

Japp. Då var året igång - och det med besked! I måndags kraschade min 3 månader gamla dator. Som tur är har jag en liten minivariant så jag kommer ut på nätet i alla fall. Men just för att den är så liten så fungerar den inte så toppenbra att jobba för länge i. På grund av att den kraschade datorn är förhållandevis ny har jag inte hunnit spara så mycket och tyvärr har jag också därför varit extra slarvig att spara på min externa disk.

Just nu är det fortfarande mycket osäkert om jag kan få tag på och spara det som fanns i datorn. Om jag kör recoverydiskarna (som jag visst skulle ha öppnat och bränt på skiva själv när datorn var precis nyuppstartad :/ vilket jag alltså inte gjort!) kommer jag definitivt förlora allt som finns. Det vill säga 3 månaders bilder, mina senaste uppdaterade och fina CV och ansökningshandlingar med bilder och allt. Så värre än så är det inte men i min lilla torftiga värld känns viktigt för mig och det ligger mycket tid, svett och tårar bakom alla dokument. Bilder på årets första mat, överraskat god kryddig rödbeta, snö, is och vinterbilder, nyårsglada barn, saffranskakor, ugnsbakad fänkål med linsröra och mycket mycket mer...
Och så kom jag just att tänka på alla bokmärken jag sparat! Använder Firefox och har ännu inte kommit på hur jag ska göra om inställningar för att de automatiskt ska sparas i fil på hårddisken (liksom Explorers "Favoriter" gör).

Solkatter från en vacker höstdag

Vet inte riktigt om jag nu satt standarden för året? Hur som helst verkar 2009 följa mig hack i häl och nu väntar jag bara på att taket ska rasa in! Framtiden får utvisa. Kanske är det bara så att livet endast består av prövningar.
Jag som trodde det skulle vara kul också.

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Neeeej, vilken himla otur! Så får väl inte året starta. Ta det inte som ett dåligt omen. Trista saker händer då och då, så är det bara. Synd bara när de händer lite för många gånger under en period. Rent praktiskt borde du utan tvekan ha rätt till en ny dator när den är så ny. Däremot är ju sådant man sparat omöjligt att ersätta. Fy, så tråkigt. Trots allt, fortsätt att se 2010 som ett år med nya möjligheter. Jag tycker att du har ett härligt flyt i dina texter och att du känns så mycket "på gång", riktigt positiv. Du verkar ha massor med bra energi som jag hoppas att du kan fortsätta ha. Jag är så ledsen för din skull, men håller tummarna för att det löser sig någorlunda bra trots allt. Skrev lite nere vid nyårsinlägget också. Allt gott till dig! Kram/Eva

Åsa sa...

Nässelblom & Choklad - Tusen tack för dina ord här Eva! Det uppskattas verkligen!
Ja, nä, jag ska väl ta det som det är. Saker och ting händer hela tiden. Så är det. Det löser sig. Har jag tur och hårddisken inte är helt kaputt, kan de nog hjälpa mig i butiken att få fram det jag sparat. Väntar hur som helst på en ny hårddisk som visst ska skickas till mig.

Att motgångar stärker kan jag till viss del skriva under på. Men när det bara är motgångar och det positiva består av att jag har tak över huvudet, mat, varma tröjor, promenader i naturen och så, känns det med åren allt mer tunt och nästan lite meningslöst ändå. Jag måste placera mig själv i ett världsligt perspektiv och är glad och tacksam för att jag bor i Sverige osv. Men i svenska mått mätt blir det inte lika hållbart. Och du har rätt - det finns energi här inne. Jag hitta bara inte rätt sätt och ställe att få utlopp för den. Allt är absolut inte nattsvart. Jag har det bra på många sätt och slipper ju tjafs och tjat t ex som andra har med familj och barn som de gnäller över.
ibland har jag känslan av att det alldeles strax är påväg att hända något - som jag inte vet vad - som kommer få livet att rulla framåt igen. Närmar mig 40 och tycker väl att jag borde ha något av det jag önskar mig i livet vid det här laget. Men men, man kan inte få allt här i livet så det gäller att ha tålamod!

Jag ska försöka bättra mig och rycka upp mig igen. Det finns inget annat val. Vi har väl helt enkelt olika lotter i livet :-) Det är bara att acceptera och utifrån det gilla läget istället för att försöka sig på att göra något annat och ställa till det för sig själv.

Kramar till dig vännen!

Related Posts with Thumbnails