lördag 23 januari 2010

Se vad man kan hitta om man bara rensar liteVeckan innan jul började jag måla om lite möbler här hemma. Jag bor i en lägenhet med två rum vilket då innebär att jag haft målarverkstad, tv-tittande, vardagsrum och "hemmakontoret" i ett och samma rum. Nu börjar målandet bli klart. Jag har kommit av mig ett par gånger på vägen efter alla, jag vet inte hur många, lager som behövdes. Grunda, grunda, grunda, måla, måla, slipa lite där papper fastnat, måla och neeej, har ju glömt fötterna och knopparna!

Hur som helst. Allt som fanns i skåpet har under tiden legat i högar och stått i papperspåsar överallt i rummet. Meningen var att rensa under tiden färgen torkade för att inte bara skyffla tillbaka allt i skåpet när det är klart.
Ja ja, ni vet hur det är. Det blir inte alltid av, allt det där som man tänker sig. Idag fick jag dock ett litet miniryck och se vad som dök upp. Jo ser ni. Ett recept från en blogg, nedklottrat på ett använt kuvert, tillsammans med övrig info som var aktuellt för tiden, nu lite drygt 2 år sedan. Ser att jag dessutom varit på jakt efter Sajuri Flohr, kvinnan bakom Deli Bean, som tillverkar en riktigt god tofu här i stan.
Och det är så det oftast ser ut hos mig. Jag använder kuvert och klipper också itu gamla papperskopior som jag häftar ihop i ett hörn. Och vips, så har "nya" små anteckningshäften. Nyligen hittade jag min för ett tag borttappade bok, där jag skriver ner ingredienser, mått och vikt av allt jag bakar och lagar i köket (med intentionen att blogga om det). Den var fullproppad av kuvert med recept, idéer och tankar om vad jag vill skriva, kontaktinformation och allt möjligt! Jag har nog egentligen material för att göra inlägg minst varje dag i veckan. En vacker dag kanske jag har kommit ikapp mig själv.


Så här blev i alla fall resultatet av det jag skrivit ner på kuvertet. Och här hos Nässelblom & Choklad hittar ni originalet jag använde mig av.

Vad hungrig jag blev. Tänk om jag till och med har både hirs och gröna linser hemma?

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Men åh, vad roligt! Jag kom ihåg när du gjorde linsbiffarna och de blev så många....Just sådana lappar med recept, att-göra-listor, telefonnummer och annat har jag i överflöd. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att samla allt på "rätt" plats. Så här är det verkligen lätt att tappa bort lapparna. Ofta kommer de fram, men inte just när man vill ha dem. Kul att se mitt recept i din tappning! Kram/Eva

Åsa sa...

Eva - Och dom var sååå goda! Jag har aldrig plockat egna lingon men minns att jag köpte färska för att göra rårörda till. Senare har jag köpt frysta lingon som också smakar bra om man tinar dom, mosar med gaffel och ev stör i lite råsocker.
Haha, oh ja de fullkomligt dräller av lappar här. Ibland gör jag ett ryck och rensar, skriver ner nummer i adressboken osv men alltså, det är så dötrist så oftast samlar jag bara ihop alla lösa lappar till en hög eller lägger allt i en mapp och tänker "jag fixar resten - sen".

Nässelblom och choklad sa...

Det där känner jag igen...Borde faktiskt göra ett riktigt ryck nu och städa på mitt arbetsbord där det ligger alldeles för många lappar med olika innehåll. Lingonsmaken är så god ihop med linsbiffarna. Blir faktiskt riktigt sugen på sådana lingon när du nämner dem.

Related Posts with Thumbnails