måndag 11 januari 2010

Imorgon är en annan dag

Kall morgon den 6 jan 2009

Det är verkligen inte meningen att ha så lite mat här på bloggen nu. Hela december är så fylld av jul- och nyårsmat samt alla möjliga julkakor, pepparkakor och diverse julgodis överallt bland bloggar, tidningar och andra matsajter. Jag har ju hoppat över det mesta av det denna jul och har haft annat huvudbry. Dessutom tycker jag det är lite tråkigt med mat just nu för jag kan inte äta mer än absolut nödvändigt och då blir det mest att hacka, skiva och strimla grönsaker och slänga ner i stekpannan och koka lite pasta till. Klart. Inget kul eller särskilt inspirerande att blogga om heller. Jag funderar också mycket kring maten och olika ingredienser om dess ursprung, odling, tillgång, priser, om det är ekologiskt, fairtrade osv och vill ta reda på mer. Detta resulterar allt som oftast i att det blir för mycket och stort projekt så det blir istället inget av alls.


Just nu väntar jag fortfarande på en ny hårddisk och om jag har riktigt riktigt god tur (vilket jag betvivlar) kan de i butiken hjälpa mig rädda innehållet på den (ny)gamla hårddisken. Till vidare får jag plugga i externa hårddisken och använda äldre bilder. Det är ingen risk att det saknas bilder, snarare tvärtom. Svårigheten är bara att komma ihåg vad det är jag lagat! Vilka ingredienser och kryddor jag använt. Och jag är dessutom riktigt usel på att redigera, namnge/numrera och framförallt slänga!
Jag hade tidigare en bok vid spisen som jag alltid skrev ner allting i som t ex mängd/vikt på råvaror, kryddor och övriga ingredienser och lite tidsanvisningar och gradantal om jag använde ugnen. Men efter jag kom hem i somras hittar jag inte boken och av någon outgrundlig anledning har jag struntat i att skriva ner på annat papper och litar galet för mycket på huvudet! Jag förstår bara inte hur jag inte lärt mig det än???? Jag kommer ju inte ihåg vad jag hackar ner eller vilka kryddor jag använder!

Samma kalla morgon som ovan från den 6 jan 2009

Men i år är förändringarnas år! Skrivboken är funnen och solen skiner idag. Kanske hinner jag till och med en promenad innan det blir mörkt igen.


Önskar er alla en skön vecka och bra start på året som ligger framför oss!

6 kommentarer:

Annika sa...

Jag är också usel på att rensa bland bilderna. Däremot är jag manisk med att dokumentera ingredienser och tillagningstider. Jag har inte råd med annat, känns det som. Ta nu och skaffa dig en ny sådan där bok. Kram!

Wanja sa...

wow vilka fina bilder! :)¨

Wanja

Red Scream sa...

Detsamma, gott nytt 2010! :-)

Åsa sa...

Annika - Nu har jag lagt en bok och penna på köksbänken :-) Sitter också här och försöker komma ihåg maten från bilderna som kanske är borta, men som jag hoppas går att rädda, från datorn samt nya bilder som ff är kvar i kameran... Från och med idag ska ALLT skrivas ner!

Wanja - åååh, tack vad glad jag blir att du tycker så. Jag var ute på en av alla mina morgon/fm promenader i slottsskogen och det var kallt, lite snörester men mest frostigt ute och det brann liksom på himlen. Jag kan inte fota utan knäpper mest på det jag tycker är fint. Det är riktigt kul att sen komma hem, ladda ner bilderna i datorn och se att det blir några fina bilder :-)

Nässelblom och choklad sa...

Härligt att skrivboken är på plats och att solen skiner! Försök att hinna med en promenad, det mår man riktigt bra av. Nu håller vi tummarna för de positiva förändringarnas år!

Åsa sa...

Nässelblom & choklad - ja nu får det vara slut på eländet! Jag har redan lagat och bakat hela veckan men eftersom "riktiga" datorn ff är trasig blir det inga bilder. Än så länge finns det nedskrivet i boken iaf :-)

Related Posts with Thumbnails