söndag 24 januari 2010

Julpynt och matreportage

Södra Larmgatan, Göteborg

Phew, det är inte bara jag som har stjärnan kvar från julen. Jag var ovanligt slö och oinspirerad inför julpyntet denna gång men till slut fick jag ändå upp en stjärna. Inte i fönstret. Den hänger på en annars övergiven krok i kökstaket och sprider lite sådär lagom hemtrevligt kvällsljus vid spisen.

I lördagens bilaga Två dagar fanns en stor artikel om en av mina favoritbutiker och dess ägare Laurent Laffont. Butiken är La Maison Francaise som ligger på Södra Larmgatan 18 i Göteborg. Det är gatan på bilden ovan och nedan. Bilden på butiken gick tyvärr inte att använda alls. Det är inte direkt den billigaste affären i stan så för mig blir det bara någon enstaka gång besök där för en bit ost, någon god vinäger, inlagda valnötter eller så gottar jag till det med den där vita goda franska nougaten.

För alla er som bor här i stan, eller har vägarna förbi, kan jag varmt rekommendera butiken La Maison Francaise. Laurent är hur toppentrevlig som helst och man kan prata mat, ost, olika smak- och matkombinationer och ja, förmodligen om allt möjligt med honom!

Södra Larmgatan, Göteborg

Julpynt på Kungsgatan, Göteborg

Nu blir det till att skaffa valnötter i veckan :-)

2 kommentarer:

pepperkverna sa...

Hei, tittet tlifeldig innom hos deg. VIlle bare si at du har en flott blogg! Hege

Åsa sa...

Repperkverna - Velkommen och tusen takk! Trodde först du vart Hege, Petters kona, men du är nog en annan Hege. Blir såklart nyfiken då jag jobbade för en norsk organisation för precis ett år sedan och några månader framöver.... Kanske är du en av dom?

Related Posts with Thumbnails