fredag 1 januari 2010

Inte ett enda nyårslöfte!


Välkomna till ett nytt år! Till ett nytt årtionde. För er som inte hunnit än i all stress och press, som jultider oftast innebär, är det väl nu dags för bokslut. Reflektion och eftertanke kring året som gått. Och just för starten för ett nytt decennium kanske till och med en sammanfattning av hela tio - 10 - år görs. Mycket har hänt både i mitt lilla liv och ute i stora världen. För 10 år sedan arbetade jag som förskollärare och hade börjat ett för mig nytt yrkesliv. Intet jag anade att det skulle komma att gå bakåt i livet. Jobb. Sjukdom. Nya studier. Träning. Arbetslöshet. Ideellt arbete. Bloggande :-) Arbetslöshet. Gratisarbete. Utanförskap. Tillfälligt jobb. Arbetslöshet. Ännu mer utanförskap och en otrolig apati på livet. Dock med flera nyfunna vänner, framförallt genom bloggandet, som inspirerar, stöttar och skickar glada tillrop då och då. Så än tänker jag inte ge upp.


Världen har upplevt terrordåd, mord på vår fantastiska dåvarande utrikesminister Anna Lindh, bombdåd, stormen Gudrun och andra naturkatastrofer, krig, krig, pandemi, interna krig och konflikter och ja jösses - tar det aldrig slut? Och visst har det varit framgångar också under åren. Nya stjärnor har fötts, fredsavtal som slutits, nya rekord har satts, fler har fått Nobelpriset, och bästa skivan...

ehum... Tellings from solitaria med Embee med bl a spåret Embee for President. (hittar den varken på YouTube, Spotify eller på MySpace) Såklart rockar också hela Looptroop vidare och erövrar världen! Och så ska vi inte glömma P!nk heller förstås med låtar som Trouble, Family Portrait, Dear Mr President, Stupid Girls och hela hennes senaste album Funhouse, som är min ständiga följeslagare :-) Oh, nej - det är ingen idé att fortsätta med musiken. Det finns ju hur mycket som helst och det är ett omöjligt projekt för mig att ens försöka mig på att göra en slags topplista. Det finns ändå tillräckligt med toner, takter och musikstilar där ute som klingar tillfredställande i öronen på var och en av oss.


I år blir det absolut inga nyårslöften. Hahaha, jag läste just vad jag skrev för ett år sedan och det enda jag lovade mig själv var att inte tröstäta så mycket - och herre jösses! Jag har tröstätit som aldrig förr! Så mycket till den grad att jag ätit mig ur hela min garderob. Fick köpa ett par nya byxor i somras som fortfarande är de enda jag kan ha på mig utanför hemmets dörrar. Fy tusan. Så det blir inget mer med nyårslöften för min del!

Men en sak är säker, 2010 better watch out - here I come!

7 kommentarer:

wanja sa...

2010 -here we go!-

Tycker att du skriver så träffande, roligt och rakt på från hjärtat. Många kan nog känna igen sig i det du skriver.

Rolig bíld:)

Nässelblom och choklad sa...

Håller med Wanja. Jag tror att många känner igen sig i det du skriver. Att inte må bra fullt ut är tufft, särskilt när man är så ung och definitivt inte tänkt i de banorna. Jag tycker att du är så duktig som äter vegetariskt, undviker mjölkprodukter osv för att må så bra som möjligt. Jag tycker också att du verkar ha en hel del humor vilket är en skatt som säkert hjälper dig framåt. Du har också massor med kunskaper och engagemang i många viktiga frågor. Du bryr dig om andra och verkar gullig på alla sätt. Nog måste det vara din tur nu, din tur att få ett riktigt framgångsrikt år!

Kraxpelax sa...

"Euthanasi". Självmord.

Åsa sa...

Wanja - Kraaam! Tack, jag hoppas det finns någon iaf som känner igen sig. Kan inte tänka mig jag är ensam om detta. Det kanske bara är lite ovanligt att tala om det. Tror att många kanske skäms och hellre låtsas om som något annat än att visa sanningen.

Bilden är från ett omklädningsrum på GAP i LA i våras :-) Har aldrig sett någon sån knapp varken före eller efter då :-) Fast jag tryckte aldrig. Det skulle jag ha gjort för att se vad som skulle hända ;-)

Nässelblom & choklad - Ja, jag måste nog skratta emellanåt i allvaret. Även åt mig själv :-) Det kanske är något jag lär mig med åren, att det inte är så farligt att blotta sig. Världen går inte under för det ;-) Kanske är det bara en reaktion på den förljugenhet och falskhet jag vuxit upp i. Och så har jag inte lärt mig än att stå upp för mig själv riktigt. Det är på tok för lätt att använda mig - när det behövs så att säga. Så fort jag säger ifrån (trots att jag är blond!) avbryts kontakten och det är väl då jag märker om det är vänner eller inte. Men jag lär mig som sagt hela tiden och nu är jag på gång :-)

Kraxpelax - ehum...? Jag vet inte riktigt om detta bara är spam eller om du föreslår att jag ska ta livet av mig???

Jag har varken skrivit om Anna Odell, psykiatrin eller på något sätt kritiserat den. Visst mår jag dåligt och har väl en så kallad depression. Försöker hänga i bara och kämpar för att höja medelvärdet på humöret, självkänslan och arbeta bort känslan av hopplöshet. Tar ingen psykofarmaka och har ångest ändå! Jag kan bara beklaga att du haft så dåliga erfarenheter. Konstigt bara att du prövat och knaprat i dig så många olika sorter när du ändå mår sämre av just tabletterna. Hoppas det finns ljus i mörkret för dig också! Jag önskar ingen ska behöva leva i det dunkel och trubbighet som psykiska åkommor ger oss människor.

Anonym sa...

Håller med nässelblom och choklad:)

Åsa: ibland när man väljer en ny väg i livet så kan det kännas lite ensamt, men i längden kan det vara värt det, man uppskattar det man har. En dag när du börjar något nytt jobb eller liknande så kommer du att träffa nya människor och ibland de människorna så finns det någon/några som du har saker gemensamt med, på riktigt. Fortsätt skriv, du är jätteduktig på det!

Kram

Annika sa...

Jag tror att 2010 blir ett toppenår!
Kommentatorn Kraxpelax är för övrigt inne och kommenterar överallt (har varit hos mig), lämnar ibland jättelånga, märkliga texter. Det kanske är elakt, men jag brukar välja att radera dessa kommentarer. Jag tror att han inte mår så bra själv, det var då inte riktat till dig personligen.

Åsa sa...

Annika - aha, jag anade väl det om Kraxpelax. Jag har varit förskonad från den typen av kommentarer i min blogg. Hade fått kinesiska? "porrlänkar" under nyårsnatten också bland spridda inlägg i bloggen.

Ja, hoppas på året kan man alltid :-)

Related Posts with Thumbnails