fredag 29 januari 2010

Zinkbrist, Pine Mouth eller vad det nu är - hungrig är jag i alla fall

Bild från aretskock.se Fotograf: Magnus Skoglöf

Igår fick jag göra ett "zinktest" i en Lifebutik. Ja, jag lider fortfarande av denna avskyvärda metallsmaken i munnen. Fick någon vätska som skulle smaka illa och metallisk i munnen om allt var ok. Tvärtom då om jag skulle ha zinkbrist (vilket man tydligen kan ha som vegetarian och med metallsmak i munnen). Faktum är att jag ju har den äckliga smaken i munnen hela tiden så vätskan jag fick var inget speciellt. Smakade nästan gott jämfört med smaken som verkar ha fastnat fö i munnen. Det var ju inget bra test nu då tycker jag på om jag har zinkbrist eller inte. Nä, det måste vara pinjenötterna. Vad jag inte förstår är om det varit en nöt eller hela påsen som var dålig? Visst har man ju stött på en och annan härsken nöt förut. Särskilt valnötter brukar vara dåliga men jag reagerade inte på dessa nötter. Nyinköpta och bäst-före-märkningen på påsen är 13-10-2010

Bild från aretskock.se Fotograf: Magnus Skoglöf

Nu är jag faktiskt ganska hungrig. Det går knappt att äta ett äpple ens. Jag får tvinga i mig för jag är sååå hungrig. Har jag tur kanske jag kan tappat ett kilo eller två. Hur som helst lär inte bli några vidare kulinariska äventyr i mitt kök förrän smaklökarna är återställda. Och efter gårdagens stora tävling vattnas det ändå i munnen och jag är så sugen på att hacka, krydda, mixa, puréa och greja. De var så duktiga allihopa men Gustav Trägårdh från Göteborgsestaurangen Basement på Götabergsgatan 28 tog hem titeln Årets kock! Det var tre tävlande kockar från Göteborg med i år; Gustav Trägårdh/Basement, Sebastian Höcknert/Swedish Taste och Linus Ström/Thörnströms kök.
Juryn tyckte Gustav var:
Lugn som en filbunke! Riktigt vällagad modern restaurangmat med personlighet, omtanke och enkelhet.
Missade ni tävlingen? Kolla igen här (finns kvar till den 27 feb) och läs mer om deltagarna och se bilder på deras mat på Årets kock's egna hemsida.

3 kommentarer:

Annika sa...

Tur att du kan se något positivt med Pinjemunnen...
Årets Kock var riktigt kul att se på TV. Och rätt kock van, helt klart!

Åsa sa...

Annika - heheh, det enda som är ok är egentligen bara vatten men det går inte att överleva på så visst blir det mer. Tyvärr är smakar sockersöta saker ganska ok. Vet ej om jag huvudvärk för det eller om det faktiskt är kaffeabstinensen som sitter som hårt över hjässan.

Och du kocken Gustav ja, jag smyghöll på honom här för mig själv. Han var ju inte någon av favoriterna och jag som varken äter på restaurang eller längre är hemma bland kött och fisk tänkte att jag kanske var fel ute. Övning ger färdighet :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Related Posts with Thumbnails