måndag 9 augusti 2010

Mattips i semestersverige

Tips till alla er som har semester och som ev håller till i Österlen och närmare bestämt Kivik. Ta er en sväng förbi Kiviks lilla råa! De har öppet fredag-söndag 10:00-16:30 och säkert fler dagar i nu i juli.* För närmare öppettider är det nog bäst ni själva hör av er till dom. Jag hittade deras blogg förra sensommaren och det är snart ett år sedan de fick nycklarna till sin lokal. Efter mycket slit såg det ut såhär i februari tidigare i år när de slog upp portarna. Fast det kom att ta ett par veckor till för finliret och kolla bara hur finfint det är.
Och som om detta inte är shout out som heter duga måste jag säga att posten om "sex om dagen..." nog är en av de bästa jag läst bland bloggar på länge!


Okej, nä jag är inte alls avundsjuk på alla er som har möjlighet att ta er dit i verkligheten. Själv får jag istället ägna mig åt dagdrömmeri om att en gång i framtiden också få ha semester, resurser och möjlighet att resa och se mig om i Sverige och i världen. Under tiden lär jag mig mer om mat, råvaror, tillagningssätt och inte minst kommer jag en tid framöver rikta min uppmärksamhet åt levande föda. På min till synes oändliga önskelista har nu en ordentlig mixer, typ den här, eller den här, eller varför inte den här med motor på 35o W mer än de två tidigare och hela 2 liter stor kanna, har flyttat upp ett par hack på listan. Dock ligger den självaste Assistenten fortfarande före. Kanske räcker det bara med en kraftigare och mer funktionell stavmixer än den jag redan har.
Hur som helst, mat mat mat, vad vore livet utan mat tro?


* Redan augusti - tiden rusar tydligen på, oavsett tid på året. Skrev visst denna post för tre veckor sedan. Deras öppettider är i alla fall enligt deras hemsida:

Kiviks lilla råa
Tors - Sön: 10.00-17.30 t o m 15 augusti!
Så passa på och kläm ut det sista bästa av semestern!

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Lyllos dig som fått chansen att besöka dem dock, det är mer än vad jag haft denna sommar! :)

Åsa sa...

Mikkan - Hihih, jag vet inte var du läst att jag varit där?

"Okej, nä jag är inte alls avundsjuk på alla er som har möjlighet att ta er dit i verkligheten. Själv får jag istället ägna mig åt dagdrömmeri om att en gång i framtiden också få ha semester, resurser och möjlighet att resa och se mig om i Sverige och i världen."

Har bara "hittat dit" genom nätet och deras blogg :-) Men jag skulle hemskt gärna vilja besöka dom!!

Related Posts with Thumbnails