torsdag 1 september 2011

Känner ni doften?


Kräftpremiären är som bekant den första onsdagen i augusti och säkert är det många av er som redan haft, eller snart ska ha, kräftskiva. Själv äter jag inte kräftor. Har aldrig gjort kommer förmodligen aldrig att göra. Dill däremot har jag svårt att motstå. Krondill. Den är inte bara vacker utan luktar gott i hela köket. Jag kokar med några dillkvistar till färskpotatisen. Och snoppar av de små små fröna från blomställningarna för att blanda i yoghurtröror eller i sallader. Har prövat flera gånger att odla egen dill i odlingslotten men den vill inte ta sig. Kanske, kanske, en vacker dag att det kommer växa krondill i gross och parti där jag bor...

Vad använder ni krondillen till?

***


3 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Åh jag älskar också doften av dill! Och kräftor undviker jag också, huuu... När jag har dill hemma blir det mest till potatis och såser, precis som för dig. Och som dekoration såklart, det lyser upp alla rätter =D

Fröken Dill sa...

Mmmm kräftor (kräftskiva med jobbet nu på lördag) och gurkinläggningar.
Tack för dina dilltips också. Min egenodlade krondill blir OK men inte sådär jättekraftid som den man köper. Kanske beror det på sorten, jag odlar en som främst är för bladproduktion.
Hälsar Dillen själv

Åsa sa...

Alexandra - ja det är en av de färska kryddor jag inte grämer mig över om jag inte hinner använda upp innan den vissnar för den är ju vacker som den är och doftar gott :) God också i tomatsås till t ex pasta, ugnsbakad kål osv.

Dillen - såg din fina bild på de röda kräftorna. Det ser onekligen vackert ut ihop med några vippor färsk krondill också. Men gurkor ja, det har du rätt i. Av outgrundlig anledning har jag aldrig lagt in själv men äter gärna :) Kanske ska ge dillen ett nytt försök nästa år. Det kan ju inte bli värre än att den inte växer ;)

Related Posts with Thumbnails