onsdag 21 september 2011

Rester med matvete


När jag växte upp åt vi alltid söndagsmiddag. Ni vet, det var alltid lite speciell mat. Kanske var den dyrare än vardagsmaten. Tog längre tid att laga. Eller så var det fler tillbehör. Kanske var det också både förrätt och efterrätt. Den tiden är nu helt förbi för mig. Söndagsmiddagarna består snarare av rester. Jo, de rester som finns kvar i kylen från veckan som gått. Ja, så är det hemma hos mig. I söndags var inget undantag. Jag hade kokad matvete (förberedande för kommande matlådor) och hittade skålen med den goda citron- och lakritsdressingen från onsdagens mat.
Den smakade fortfarande lika gott. Dock hade lakritssmaken försvunnit lite och löken tagit över mer. Perfekt lunch. Lite kokta kikärtor eller linser i och ett par råa morötter så blir det en hel middag.

Vill ni ha fler förslag på mat idag ondsag så föreslår jag att ni klickar er hit till What's Cooking Wednesday så kommer ni garanterat hitta mängder av bloggmat!Smaklig spis!

***

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Matvete är inte så dumt. Kul överhuvudtaget med alternativ till den eviga pastan/potatisen/riset.
Tycker fröken Dill

Ann-Louise sa...

Tack för tipset och matvete is da shit!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

mums, matvete är riktigt gott! Att göra god mat av rester är en konst, men alltid lika roligt när det blir bra =D

Åsa sa...

Fröken Dill - Håller helt med! Det är gott kallt också som mellanmål med lite yoghurt och t ex kanel och rivet äpple.

Ann-Louise - Absolut! Blir lika glad varje gång jag "kommer på" att jag ju kan koka lite matvete. Funkar dessutom varmt som kallt och därför utmärkt matlådemat :)

Alexandra - Ja, men konstigt nog känns det som att jag alltid lagar just rester. Blandar lite här och lite där och lagar sällan riktiga rätter enligt konstens alla regler.

Related Posts with Thumbnails