måndag 20 augusti 2012

Fragment ur en matbloggares liv

Såhär ser det ut. Överallt. Nerklottrade ingredienser, staplade på varandra. Man hittar det i min närhet på kuvert, papperslappar, i gamla anteckningsböcker och ja, till och med i ett och annat tidningshörn.
Som jag skrev tidigare så freestylar jag och höftar för det mesta när jag lagar mat vilket kanske inte är den bästa egenskapen för att driva en användbar matblogg. I min iver att då skriva ner allt jag slänger i så har det slagit mig att jag då oftast glömmer skriva datum. Kanske oviktigt i sig men då bilderna, tack och lov, automatiskt taggas med datum, så blir receptklottret utan datum och bilder svårare att para ihop.
Mycket grönsakshack och röror blir det så det är inte alltid den uppenbara råvaran på bilden som är grejen med just den rätten utan det är snarare kryddningen som kan vara avgörande. Eller som ovan, en bit mango i något som jag gissningsvis blandade ihop med stavmixern. Kanske blev det en god sås till ugnsrostade rotsaker eller något gott pålägg på en skiva surdegsbröd. Vem vet? En sak vet jag i alla fall. Jag hittar inget jag skrivit ner som inte smakat bra. Det slänger jag bort med detsamma. Problemet är snarare att jag försvårar det tidsödande arbetet med att dela med mig av vad som pågår i Miss Meister's kök.

Alla noteringar, utrivna tidningssidor, förpackningar med mera verkar dessutom föröka sig så fort jag vänder bort blicken. Kommer jag någonsin komma ifatt mig själv?

Lever med förhoppningen att någon gång få energi att beta av högarna som växer så det knakar. Så mycket mat, så många ingredienser, flera intressanta matproducenter att skriva om samt stora problem med odling, bekämpningsmedel, och usla villkor för så många av världens bönder. Det finns ingen ände på det. 


***


Ursprung: 19 juli 2012

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet! Man blir sugen.. Kram Åsa

Related Posts with Thumbnails