onsdag 22 augusti 2012

Paraguayo var namnet

Ah, vaken kompis där som genast hade svar på frågan om vad denna frukt egentligen heter. Platt nektarin funkar i och för sig, då de flesta vet vad man menar, men Paraguayo är visst fruktens rätta namn. På International Street Market, den stora matmarknaden på Gustav Adolfs torg under Kulturkalaset förra veckan, fick jag syn på dessa frukter. Extra stora paraguayos såldes till det oblyga priset av 80 kronor/kg. Den lite mindre mer vanlig storlek såldes för ringa 45 kronor/kg.
Hrm, ja de må vara goda men om de skiljer sig så mycket i smak från en vanlig persika/nektarin att den är värd det dubbla i pris vet jag inte.


***

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Hade ingen aning att de hette så! Har kallat dom "vit persika". Och goda är dom!

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Vildpersika har vi kallat dem, och de har funnits att köpa hela sommaren i vår närmaste matbutik. De ser ut som en platt persika. Men vi tycker de är underbara! Smakar ju oändligt mycket mer än vanliga persikor! Min dotter har ibland ätit 2-3 om dagen. Men din ser iofs mer ut som en nektarin, så det kanske inte är samma ändå...?

Åsa sa...

Marja - Det finns vita persikor, som inte är platta alltså. Precis som det finns både ludna och släta så kallade Paraguayos. Skiftningarna beror främst på var i världen de växer. De vita är, liksom vita persikor/nektariner, mer söta än de med gult fruktkött.

Sonja - mmm, gott. Har bara hittat i förpackningar om 5 och ej i lösvikt. Än så länge ingen förpackning heller där inte en eller fler varit skadade så jag har hittills i år avstått från dessa sötsaker. Precis som persikor och nektariner mer eller mindre är samma frukt (kan t o m växa på samma träd) är det även så med dessa "platta".

Related Posts with Thumbnails