söndag 15 december 2013

Tack för hjälpen!

Yay! Tusen tack alla som bidog till den digitala bössan Från blogg till bössa och tillsammans fick ihop hela 2375 kr! Musikhjälpen är över för i år och insamlingen slog (naturligtvis?) rekord. Igen. Hisnande 28,5 miljoner har Sverige skramlat ihop under de sju dagar eventet varade. Nästan 2000 initiativ, otaliga bössor och en hel del auktioner har tillsammans enats kring ett enda mål, att

Det är inte utan att en är itsy bitsy avundsjuk på dem med pengar gräs som kunnat kamma hem roliga auktioner. För vad sägs om att få laga middag med allas vår Niklas för ringa 17.505 kr. Plus lyxmiddag för 4 pers. Eller tänk den som pungat ut med nätta summan 30.500 kr och kommer få sin middag lagad av svenska kocklandslaget!? Sikken fest! Skulle lätt kunna tänka mig en helkväll med Anton Hysén, ölprovning och middag, (tillsammans med matbloggsträffen i Göteborg!) som gick för endast 13.100 kr (jämför det med tacomiddagen med hela familjen Hysén, vilken gick loss på 15.100 kr!). Fast allra helst skulle jag nog vilja äta trerättersmiddag med Petter. Men vem har ens 20.300 kr på kontot. Någonsin.

Fascinerande och skrämmande på samma gång. Uppenbart har gemene svensk väldigt mycket pengar, samtidigt som allt större del av oss lever i fattigdom och om inte helt utanför så i alla fall i utkanten av det som numera kallas för gemensakpen. 
Men, men. Nu är det över för denna gången och det är bara att hoppas pengarna kommer bättre behövande till gang. Enligt FN:s millenniemål ska alla kvinnor ha rätt till mödrahälsovård 2015. Dit är lång väg kvar att kämpa. Låt oss hoppas årets insats i alla fall kommer en bit på vägen att hjälpa fler kvinnor överleva sin graviditet.
Tack

***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails