fredag 10 augusti 2007

Musikmix

Snart brakar det loss! Världens första Way Out West äger rum bara ett stenkast från mig :) Insläppet börjar om ca en timma... Molnen ligger tunga över Göteborg och ta mig tusan om det inte just började smattra på fönsterbläcket... Slutsålt för länge sedan trots de lite i min smak för dyra biljetter. Men vilket uppslutning artister och fullspäckat spelschema festivalen bjuder på! Tre scener på vilka alla kommer slåss om uppmärksamheten. Det blir svårt att välja och hinna med alla grymma band. Salem Al Fakir först ut på Flamingoscenen där man för övrigt lätt kan stanna resten av kvällen då den där fortsätter med Laleh, The Hellacopters, The Hives och sist men inte minst Manu Chao som man enligt spelschemat ska hinna se innan man får rusa till Azaleascenen där det grymma brittiska bandet The Pogues avslutar fredagkvällen. Deras företrädare på samma scen är bland andra Primal Scream. Självklart krockar nu flera uppträdande med de band och artister som äntrar Linnéscenen. Där är det svenska duon Koop ( här kan du läsa en kul och intressant intervju med Oscar och Magnus), brittiska Lady Sovereign och det australiensiska bandet Architecture in Helsinki som regerar.


Som om detta inte var nog fortsätter festivalen i morgon lördag. Lika tajt och fullspäckad. Om tidplanen håller borde man hinna till Erykah Badu efter självaste Regina Spektor som spelar på olika scener. Tyvärr krockar hon med Juliette & The Licks som man dock kanske hinner springa tillbaka till efter Erykah... Kanske bäst att ta träningskläderna på ;) Det är en salig blandning och fast mycket av musiken skiljer sig åt finns det ju något man gillar absolut hela tiden.


Samtidigt pågår också Uppsala ReggaeFestival där bland andra USCB Allstars, Nazarenes och Kapten Röd & Majorerna får representera Göteborg. Synd att två grymma festivaler äger rum samtidigt. Det är inte lätt att välja i musikdjungeln. Det finns så himlans mycket bra örongodis. Så för att lägga till ytterligare en dimension på denna fantastiska musikmix av olika stil och smak lämnar jag er i fredagsköket med en skön fusion mellan Berliner Philharmoniker Orchester och jazzsångerskan Dianne Reeves som i framförandet av Gershwin´s A Foggy Day tar ut svängarna och jammar loss med en av violinisterna i orkestern. Videon är tagen under en Nyårskonstert 2003, dirigent Sir Simon Rattle. Oups, nu måste jag rusa. Och visst har regnet börjat...ösa...som på klockslaget av festivalstarten...
Hoppas i alla fall följande video kan inspirera er till att riktigt jamma loss och vara lite galna i fredagsköket där hemma :)


Smaklig örongodisspis!


2 kommentarer:

Bachlorette sa...

http://www.goteborg.com/default.aspx?id=23374

Istället för WoW festival så finns ju Kulturkalaset som e nästintill gratis..

Åsa sa...

Haha, så sant, så sant. Kanske skiljer sig dock "rollistan" åt en aningens bara men vad gör väl det när Timbuktu är i stan igen :)

Related Posts with Thumbnails