torsdag 12 juni 2008

Bästa frukosttiden


Igår hörde jag ösregnet i Stockholm genom telefonluren. Åh, vad avundsjuk jag blev då! Det låter säkert helt galet men här är såååå torrt. På morgnarna när jag vaknar känner jag den lätt stickande brandlukten leta sig in genom den öppna fönstergluggen. Mina små sköra plantor vissnar och i den hårda brutala vinden viker sig de matta och sköra växterna. En efter en där ute i min odlingslott. Bönskotten är helt förstörda, spenaten är gul och det verkar som flera små skott blåst bort då det ser glesare ut i raderna. Så kommer det inte regn snart är det väl bara att säga ajöss till jordgubbarna, rödbetor, dill och annat trevligt som annars skulle växa och knaka där ute.

Men för övrigt är det den bästa frukosttiden nu. Älskar alla persikor, meloner, physalis, vindruvor, färska aprikoser med mera. Nu blir det inga bananer till frukost på ett tag. Jag äter nästan alltid en tallrik med frukt till frukost. Och så strör jag på linfrön, pumpakärnor eller solrosfrön, all bran extra och sojayoghurt. Lite hackade nötter om jag har, riven kokos och torkade tranbär kan vara en annan "topping" till den skivade frukten. Men snart försvinner läckerheterna igen så det är bara att njuta så mycket och länge det går.


Ha en bra torsdag!


P.S. Jag har ett svagt minne om att jag inatt hörde att det smattrade på fönsterblecket... men jag kan inte se några spår efter regn där ute... Var det bara en dröm?

5 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Visst är det härligt med all frukt just nu! Varför är det så omåttligt med vädret, mycket sol, men gärna regn på nätterna, tycker jag. Här är det också förskräckligt torrt och gult. Och i närheten av mitt sommarhus har det brunnit i skogarna - så visst behövs det regn!

görel sa...

Riklig bevattning och fiberduk, skulle det hjälpa? Tror förstås att vindarna på Västkusten är lite vassare än på Uppsalaslätten!

Marika på Odlingspyssel sa...

mmmm vilken härlig sommarfrukost!

Åsa sa...

marika på odlingspyssel - jag njuter varje morgon. Tycker frukosten är det bästa målet på dagen :)

Hanneles paradis sa...

Är Rättvisemärkt rättvist? För de fattigaste arbetarna har inte råd att betala avgifterna till kooperativet.

Related Posts with Thumbnails