torsdag 26 juni 2008

Mer sådanhär reklam i tv!

Ganska ofta funderar jag på vilken galen värld vi lever i. Det finns så mycket orättvisor världen över. Och bara det faktum att jag lever bland de 20 procent rikaste människorna på jorden gör att jag får ångest över att jag önskar mig ett jobb, nya kläder, semester, gå till frissan, äta middag på restaurang, nya träningskläder, nya boxhandskar, blommor och så mycket, mycket mer.
Trots att jag bor här i Sverige, idag, 2008, är det alla ovan saker jag lever utan. Och till skillnad från det allt hippare medvetna valet av avhållsamhet, minskad konsumtion och frivillig enkelhet - vilket för övrigt endast och allenast är de rikas privilegium - är det ändå inte helt självvalt. Visst, jag har valt att inte jobba som förskollärare då jag under min tid på förskolorna blev så sjuk att jag knappt kunde stå upp på morgnarna. Kroppen skrek och värkte. Att jag idag, med ca 120 p (inom IR och MR) till i bagaget, inte får något nytt jobb vet jag inte längre vad det beror på. Som allt annat är det väl mitt fel det med. Jag lyckas helt enkelt inte söka jobb på rätt sätt.

Hur som helst. Skriver ju mestadels om mat här i bloggen så lite matrelaterat är det allt vad som komma skall. Mitt i allt detta filosoferande läste jag denna artikeln idag och letade genast upp denna grymma reklamsnutten från - ja, ni vet ju alla var vi hittar dom. Jag vill bara skrika och slita mig i håret när jag hör vad folk orkar bry sig om. Inte behöver man väl älska allt och alla - men allvarligt - visst finns det större och mycket viktigare saker att bry sig om än det här!Vad man än tycker om reklam i tv så måste ni väl ändå hålla med om att vi ofta har riktigt mesig och töntig reklam här i Sverige. Och tycka vad man tycka vill om själva majonnäsen och märket men visst är reklamen ovan helt underbar!

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Men det är ju klart att man är en del av den värld man lever i. Finns allt runt omkring en, så lägger det ju ribban för hur det ska vara. I vår värld är det blygsamma önskningar du har, men i en annan del av världen är det annorlunda. Jobb borde däremot vara självklart att kunna få, men det är tufft vet jag också. Klart att du inte kan jobba på förskola om du blir så sjuk av det. Då är det ingen bra lösningen varken för dig, barnen eller den övriga personalen. Hur kan någon uppröras över reklamfilmen, när det finns så mycket annat att ägna sitt engagemang åt!

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Så sant, så sant. Allt är relativt. Rädda Barnen har under ett par år gjort en sk Fattigdomsrapport som såklart är baserad på svenska förhållanden. Barnens situation jämförs såklart inte med barn i andra länder.
Jag tycker bara att när vi nu så att säga i denna "globala" värld inte längre har några ursäkter att inte bry oss om världen utanför landets gränser.

Och kan du tro - reklamfilmen är stoppad (i England) p g a protester från homofober. Reklamen var enligt reklammakarna tänkt att roa och underhålla snarare än att väcka anstöt. Som sagt - det är väl ändå ganska harmlöst jämfört med folkmord, svält, tortyr, korruption etc.
Men idag är det fredag och jag tänker ge mig på lite pyssel och fixande här hemma :)

Related Posts with Thumbnails