fredag 13 juni 2008

Panta på!

I mitt förra inlägg skrev jag om återvinning, förbränning och funderingar kring hur miljövänligt det är - eller inte är - att skölja ur och diska otaliga burkar och förpackningar som ska återvinnas för att spara energi etc. Jag undra om återvinningen verkligen väger upp den energi det går åt att rengöra alla förpackningarna.

Men de funderingarna gäller inte den fantastiska återvinningen av aluminiumburkar och PET-flaskor. Ni vet väl att en aluminiumburk som blir kvar ute efter grillkvällen inte kommer försvinna förrän om 300 år! Och använder du PET-flaskor som engångsförbrukning kostar det tre gånger så mycket per liter dryck än vid återfyllnas- och återvinningsförbrukning.

Så, hur som helst glömde jag ju uppmärksamma er på att Kockakåla minska panten på alla sina drycker i 1,5 liters PET-flaskorna från 4 kr till 2 kr. Så nu har ni två veckor på er att tjäna lite extra stålars ;-)

5 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

De gladdigaste slänger jag i soporna,
det blir ju ändå brännbart avfall.

Hannele sa...

P.S.
Har du sett att vi varit i Styrsö med:

http://promenadguide.blogspot.com/search/label/Styrs%C3%B6

Klimakteriehäxan sa...

Har också funderat i de där banorna. Kanske vill du kolla?
http://klimakteriehaxan.blogspot.com/search?q=%C3%A5tervinning
och
http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2008/04/varfr-sopsorterar-vi.html

görel sa...

Ännu större anledning att inte gynna den amerikanska jätten, alltså! Överhuvudtaget kan nog de flesta dra ner rejält på dryckesförpackningar av engångstyp. Det är dyrt, ohälsosamt (med söt läsk) och urdåligt för miljön. Vi har utmärkt kranvatten i Sverige och det går väl jättebra att smaksätta själv med t.ex. frukt, bär och gurka? Eller saft? Bubblorna har jag svårt att klara mig utan, men lösningen heter sodamaskin.

Åsa sa...

klimakteriehäxan - Skönt att veta att jag inte är ensam om detta huvudbry!

görel - ja, visst är det! Kul att sodamaskinen gör come back! Som tur är består mitt vätskeintag, förutom den i maten, till största delen av vanligt kranvatten. Ibland dock uppkokat och smaksatt med div teer ;-)

Related Posts with Thumbnails