måndag 9 juni 2008

Currykryddade små banankakor


Nu vet jag snart inte vad jag ska ta mig till. I sju veckor har jag promenerat varje morgon, joggat två av dom/veckan, tränat som vanligt mina Taekwon-Dopass varje vecka, yoga, situps och armhävningar flera dagar i veckan, dricker inget kaffe, alkohol, inget godis, kakor, bullar osv. Men inte en enda millimeter har försvunnit. Inte ett enda hekto har försvunnit. Jag håller på att bli tokigt! Flera byxor kommer jag inte i, andra sitter för tight och är svåra att knäppa, tröjorna spänner över magen och t o m träningskläderna börjar skava över ryggen och i armhålorna.
I helgen bröt jag allt. Drack en halv liter öl, åt ett par chips, ca 150 g getost, drack tre koppar kaffe och sist men inte minst bakade jag småkakor som jag ätit upp. Det gör ju ingen nytta överhuvudtaget allt jag gör. Jag vill inte vara med längre.

Men kakorna var goda och därför känner jag att jag bara måste dela med mig av receptet. Hade en övermogen banan liggandes i fruktfatet. Jo, det går lite fort med frukten nu i den värmen som sköljt över oss här nu senaste veckan. Smör, lite socker, kryddor och en mosad banan, enklare än så blir det inte. Så istället för en enkel sallad kommer här istället ett enkelt kakrecept att börja veckan med.


Åsa's currykryddade små banankakor
20-25 småkakor

100 g rumsvarmt smör KRAV
2 msk socker KRAV
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen kanel
1 krm curry
1 mosad banan, mogen (eller gärna övermogen)


Blanda smör och socker. Blanda mjöl och kryddor som du rör ner med smöret och sockret. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Blir det för blött kan du ev ta i mer mjöl. Det blir en lite smetig deg och inte riktigt lika fast som vanlig mördeg. Behöver inte heller stå i kylen då du klickar ut kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda ca 10 min i 150-175 grader.


Smaklig fika!

4 kommentarer:

lina sa...

Kakorna ser riktigt spännade ut tycker jag! Nu ska jag kika runt här på din fina blogg!

görel sa...

Men det är ju precis så man lurar igång ämnesomsättningen när den har blivit tjurig och vägrar tjänstgöra! Way to go, Åsa! Kakorna verkar supergoda.

Åsa sa...

lina - Välkommen! Kakorna var överraskande goda. Har aldrig bakat med curry tidigare men det ska jag pröva igen.

görel - Heeeej! Hahhah, kanske är det så. Den verkar bli tjurigare för varje år :\ Så här länge har jag aldrig "stått still" tidigare när jag gjort förändringar både med kost och motion. Brukar börja röra på sig efter ett par veckor bara.
Tack för uppmuntran! Den behövs nu när det börjar bli tröstlöst att ens försöka. Till jul kanske jag kommer i bästabyxorna igen ;-)

Nässelblom & choklad sa...

Verkligen orättvist! På sju veckor med både träning och så bra mat borde det märkas skillnad. Men det där med olika personers ämnesomsättning är komplicerat. Men ge inte upp, du mår säkert bra på många andra sätt av att leva så. Förhoppningsvis kommer resultatet!

Related Posts with Thumbnails