fredag 27 juni 2008

"Du har plats 197 i kön" och andra sysselsättningar en regnig dag


Morgonen igår började med regn. Fram på dagen skingrade sig molnen och det blev närmast ett bastuliknande klimat ute på kvällen då allt blött dunstade bort. Idag har molnen åter rullat in från väst. Än inget regn men det är väl bara en tidsfråga innan dropparna börjar falla. Egentligen borde jag väl lägga ut en mängd kluriga och lite mer tidskrävande recept som passar sig för just en mulen och regning dag som idag. Men, jag räknar numera kalorier. Måste säga att tanken på mat har, från en lång grå och tråkig vinter/vår, gått från något lustfullt till ett mer nödvändigt ont. Lite tips på vad man kan sysselsätta sig med en glåmig och tråkig dag som denna är, förutom att festa på en liten skål med körsbär, som följer:


Tips 1
Passa på att sitta i telefonkö. Jojomänsann. Efter en herrans massa knapptryckningar "för att vi ska besvara ditt samtal snabbare" hamnade jag till slut i telefonkön med det eminenta platsnumret 197! Beräknad väntetid är dock bara 16 minuter :) Och dra på trissor om jag inte just rasade från plats 89 till plats 6! Och det endast efter 20 minuter.

Tips 2
Här på Wordle.net kan man göra roliga "affischer" med diverse text, namn och varför inte pröva och klistra in en massa recept. Det får bli nästa projekt. Bilden nedan är samlad text från några tidigare inlägg jag gjort här på bloggen.Tips 3
Drömma om att inreda fint hemma. För inspiration finns en mängd trevliga bloggar och hemsidor att bara drunkna i. En del ger tips på hur du kan piffa till gamla tråkiga möbler, andra säljer kul inredningsdetaljer som självaste Shabby Chic-mamman Rachel Ashwell och andra är helt enkelt en fröjd för ögat. Låt er inspireras och drömma er bort en stund hos Vita villa vila, Country by mail, Hwita Villan, Country Style, My White Cottage och det finns så många fler.


Tips 4
Upptäcka Flickr. För er som inte redan upptäckt Flickr (vilket ni säkert har gjort om ni kikat in hos mig tidigare) vill jag bara säga att ni missat något. Om du inte har namnet på en person är ett tips att söka på viss kategori som tex färg, blommor, grönsaker, macro eller vatten. Hittar du en fotostil du gillar kan ett annat tips vara att titta på just den fotografens "favorites".


Men oups! Det har fortfarande inte kommit något regn. Nu skiner faktiskt solen lite. Och jag fick just mail om att min kompis kommit hem på besök så nu är det bara att släppa allt för händerna och göra stan osäker. Dock bäst att packa ner regnjackan i väskan för om min teori stämmer är allt mitt fel och med stor sannolikhet kommer det börja regna, eller i alla fall bli mulet, om jag går ut och inte stannar inomhus.Ha en trevlig helg alla!

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Telefonkö är verkligen tröstlöst. Men det är en aning bättre att veta var i kön man befinner sig. Klart bättre och roligare att äta goda körsbär eller att göra stan osäker med gott sällskap. Hoppas ni hade kul! Och att ni slapp regnet...

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Jo, tack! Molnen hängde hotfullt svarta över oss men bara två droppar kom. Kallt som tusan men invirade i filtar och tjocka tröjor trotsade vi "den svenska sommaren" ;-)

Related Posts with Thumbnails