söndag 5 oktober 2008

Rödbetor och dinkel med rosmarin och kokosmjölk

Uj, uj, uj - nä, jag har inte blåst bort! Jag sussade lugnt när vinden piskade som värst inatt. Hade ingen lust att gå upp idag bara när regnet öser ner ute och det fortfarande blåser på bra. Men under dagen klarnade det upp och solen tittade t o m fram en stund. Precis lagom då jag lagade mat. Som vanligt brukar min söndagsmat bli lite av en blandning av "left-over". Två rödbetor låg i kylen och väntade på att bli tillagade. Dessutom fanns också i kylen lite kokt dinkel kvar i en skål samt en slatt kokosmjölk, och så var maten klar. Eller nja, det tog en stund att koka rödbetorna förstås, men sedan gick det fort. Passar lika bra söndag som måndag :)


Rödbetor och dinkel med färsk rosmarin och kokosmjölk
1 port

2 rödbetor
ca 1 dl kokt dinkel KRAV
1 sojakorv
rapsolja KRAV
flingsalt
svartpeppar
chili explosion
rosmarin, färsk
1/2 -1 dl kokosmjölk KRAV

Börja med att koka rödbetorna och ta fram en sojakorv som kan tina under tiden. Vill du det ska gå lite fortare skalar du och skär dem i tärningar först. Dock kan då en del av färgen i rödbetorna kan gå förlorad men inte smaken. När rödbetorna är klara, tiden varierar såklart på om du kokar dem hela eller skurna i bitar, häller du av vattnet och lägger dem åt sidan så länge. Häll i lite rapsolja i kastrullen och nyp av en del blad från en kvist rosmarin som du fräser lätt i oljan. I med ngr nypor flingsalt och ett par vrid av chili explosion och den redan kokta dinkeln. Fräs tillsammans någon minut och tillsätt sedan kokosmjölken tillsätts. Om du inte redan gjort det så skär rödbetorna i mindre tärningar och blanda i kastrullen. Skär sojakorven i slantar och vänd ner bland de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera omgående!

Smaklig spis!

2 kommentarer:

Kinna sa...

Fina bilder!!!

Åsa sa...

Kinna - Tack! När solen skiner in genom fönstret blir allt så mycket bättre :)

Related Posts with Thumbnails