torsdag 7 mars 2013

Finn Crisp eller inte Finn Crisp?

Första gången det hände var i höstas. Jag satt på mitt dåvarande jobb och hade just fyllt på mitt Finn Crisp-förråd med ett nytt paket. Gissa om jag blev förvånad då de plastinpackade tunna godbitarna i kartongen var färre än vanligt. Kände mig så att säga snuvad på konfekten och twittrade omedelbart om min "upptäckt". Fick inget respons då om fler varit med om samma sak. Däremot blev jag varse att jag definitivt inte är ensam om att Finn Crisp många gånger är som den bästa räddaren i nöden och toppenmellanmålet. Särskilt på eftermiddagen då sötsuget hugger tag i en som om det aldrig någonsin tänkt släppa greppet igen.
Kanske var det ändå bara ett måndagsexemplar jag köpt.

Jag har hunnit med att knapra i mig flera paket Finn Crisp (Original) sedan dess. Alla vilka varit fullpackade som vanligt. Men nu hände det igen. Jag blev minst sagt paff. Hur många måndagsexemplar finns det egentligen? Har ni råkat ut för samma sak?

Letar på kartongen efter information om ev antal men hittar inget. Inte heller på deras hemsida framgår något annat än själva ingredienserna och näringsinnehållet. Så, hur mycket tjänar nu Finn Crisp på detta? Det går åt 6-7 paket med färre crisps i för att fylla ett helt. Kanske handlar detta inte alls om måndagsexemplar utan snarare som så att vart 7:e eller vart 10:e paket Finn Crisp helt enkelt innehåller 5-6 skivor mindre. Samtidigt som vi betalar precis samma för varje paket... och där tog mina mattekunskaper slut. Men ni fattar grejen.

Kan bara inte ge upp dem. Än.

***

7 kommentarer:

Magnus Johansson sa...

Ingen vikt heller? Annars är det väl vanligt att tillverkarna inte vill höja priserna så istället plockar de ur lite innehåll, men behåller förpackningen.

em sa...

Det har inte hänt mig, men jag ska vara uppmärksam på det i framtiden - man får kanske ha med sig en portabel brevvåg till affären, och provväga paketen.
Men goda är de!
Margaretha

Vardagsmat a la Jess sa...

Aldrig varit med om några måndagsexemplar, men håller med om att de är räddarna i nöden många gånger! :-)

Åsa sa...

Magnus - Hej!!! :) Åh, jag har ju inte twittrat sen jul typ (men däremot läst flera böcker). Kul att du dyker upp här. Javisst är det så. Vet fler exempel på det. Men jag retar mig ändå. Tycker inte om att bli lurad. Vill kunna göra egna övervägda val.

Margaretha - haha, där sa du något. Kanske t.o.m. kan använda den stora vågskålen som brukar finnas vid frukt- och grönsaksavdelningen.

Vardagsmat a la Jess - Hoppas du slipper måndagsex för de är toppen att ha i närheten när det kniper.

Nässelblom och choklad sa...

Finn crisp är en riktig favorit hos mig, men jag har inte lagt märke till att vissa paket skulle ha mindre innehåll än andra. Får hålla bättre koll, men jag tycker att förpackningen brukar vara välfylld.

Kristiina sa...

Skickade bildbevis om tjockleken som varierar oxå i facebooken.....inte bara antal..

Karin sa...

När jag skrev om detta fenomen i går tipsade em om att du råkat ut för samma sak. Dags att höra av sig till Finn Crisp-fabriken, tror jag!
http://www.karinenglund.com/2013/04/men-skarpning/

Related Posts with Thumbnails