måndag 11 mars 2013

Gröna eller gula russin?

Varsågoda! Här får ni en påse supergoda russin att smaska på under tiden jag trixar och donar med allt möjligt här i bloggen och vad som till bloggen hör.
Bland annat så har jag i två dagar letat efter odöpta matbilder till påbörjade matinlägg, börjat med otaliga inlägg som mer och mer börjar liknar noveller, rensat bland vad som till synes verkar vara tonvis av tidningsartiklar, broschyrer och allehanda matrelaterad information som sått frö i mitt huvud för vad jag ska resonera kring och skriva om här i bloggen. Det är en aldrig sinande ström av intryck och idéer.

Konstigt nog har jag aldrig gillat vanliga russin. Petar bort på lussekatter och det värsta jag vet är bröd/bullar med russin i degen. På senare år har jag dock fått smak för bl. a. sultanrussin och inte minst de gröna i påsen på bilden. Mina absoluta favoriter. Dock mer som snack, i sallader och grytor för jag bakar inte något med russin (i år tryckte jag till och med ner torkade tranbär i lussekatterna istället för russin). Tidigare hände det att jag lyxade till det och köpte vad som då kallades gröna russin i Saluhallen.

Senast jag var där fanns bara gula russin och mannen hävdar att det alltid varit gula russin och att han aldrig sålt gröna russin.
Hrm.
De gula var ju inte lika goda som de gröna.
Någon som vet var jag kan hitta gröna russin?

***

5 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Jag är inte heller så förtjust i bakverk/bröd med russin i. Som barn gillade jag det inte alls, men nu kan jag äta det, men det är ingen favorit. Kram

em sa...

Jag som inte ens visste att det finns gröna russin.
Margaretha
som gillar alla
sorts russin, både
i bröd och maträtter

Anonym sa...

Jag vet att WILLY:s säljer gröna russin i påsar på typ 500 g. Jättegoda!

Mian sa...

Willys brukar ha.

Åsa sa...

Hovkonditorn - Minns att jag blev så ledsen när vi fick små russinpaket i gottepåsarna på barnkalasen. Tur att man kan välja själv nu när man är stor ;)

Margaretha - ja du lär inte vara ensam om det, eftersom både bröd och bakverk är fullproppade med russin vart man än vänder sig.
Men som sagt, det är skillnad på russin och russin. Vissa äter jag med god aptit (gärna i mat) och andra inte.

Mian - tack för tips!

Related Posts with Thumbnails