måndag 18 mars 2013

Knivskuren

Det föll sig på så vis att jag upptäckte det fanns några kronor kvar på ett presentkort jag fått en jul för längesen. Länge har jag suktat efter en Sabatier, Classic 6" och/eller 8" men så många kronor fanns inte på presentkortet. Inte heller räckte det till en såndär flott liten porslinskniv. Men så har det nyligen dykt upp färgglada knivar lite varstans. Bland annat Danska Scanpan's knivserie Spectrum. Pengarna räckte till en illgrön santokukniv och en liten röd universalkniv.
Bild från Cervera
Nya knivar är som brukligt rätt vassa. Jo. De är vassa. Dock jag har vid ett par tillfällen tyckt att det varit lite svårt att skära med i alla fall. Men eftersom de är splirrans nya har jag ignorerat det. Tills en dag för snart två veckor sedan då jag skar några tomater så hann jag tänka att jag trots allt borde ta fram min lilla tomatspecialkniv. Dessvärre hann det bara stanna som en tanke innan jag hade halkat med kniven och gjort ett ordentligt snitt i vänster pekfinger.

Sedan dess har jag ätit upp resterande matlådor från frysen, ätit råa grönsaker, oförskämt mycket bröd och dessvärre slarvat en hel del med maten. Det är en underdrift att påstå köksarbetet går trögt med ett finger omplåstrat och oböjbart.
Nu har det läkt ganska bra men jag är som lite skakis med att hacka och är inte alls sugen på att laga mat. Dessutom måste jag nu för tiden koka soppa på en spik och det är definitivt inget som peppar och ger mig inspiration och kreativitet.

***

1 kommentar:

Magnus Johansson sa...

Hade inte du bråkat med knivar tillräckligt, redan innan? =)

Related Posts with Thumbnails