måndag 31 mars 2008

Krispig sallad med kinakål och fujiäpple


Till skillnad från många andra måste jag än en gång framhålla hur fantastiskt härligt jag tycker det var med ett tjockt vitt lager av snö överallt. Det blev ett helt annat ljus i tillvaron. Inte bara från solljuset och den blå himlen då, utan från snön som på sitt alldeles speciella sätt lyser upp även på kvällarna och nätterna. Knarret under skosulorna var som riktigt örongodis. Och inte bara var det ljudet, utan även känslan av att krama och forma snön, som liksom spred en liten lyckorus i kroppen. Och allt har töat bort med bästa värdigheten. Inget slask att tala om utan bara sådär lite pö om pö har snön smält undan.

Och nu är alltså snön helt borta. Såg lite här och var några enstaka, ganska smutsiga, grusiga snöhögar igår. Idag regnar det och allt är som vanligt igen. Det vill säga grå tung himmel, grönt gräs, eller är det kanske bara den förvillande lika gröna mossan, som slåss om utrymmet med gräset, som liksom lyser ilsket från marken. Trädstammarna till konan som ännu inte knoppats är prydsamt klädd i gröna "skor". Trots att krokusen fått ge vika för snön verkar det inte gått någon större nöd på tulpanerna som kommit en bit på vägen. Nu lär det inte bli någon mer snö här i alla fall och det är bara för solen att titta fram. Jag tror jag är redo för våren nu. Nu när jag äntligen fick lite vinter som jag väntat så länge på :D
Krispig sallad med kinakål och fujiäpple - eller En roligare variant på att äta ett äpple


äpple, fuji
kinakål
timjan, färsk KRAV
hallonvinäger
olivolja/"kalamata olivenöl", (Mani Bläuel)
flingsalt


Tvätta och skiva äpple tunnt. Finstrimla kinakålen. Lägg upp på fat och repa några stjälkar färsk timjan över. Ringla olivolja över och stänk på några droppar hallonvinäger. Till sist smular du lite flingsalt över det hela. Lätt, krispigt och syrligt som passar till lite mer kryddig och tyngre mat. Eller så blir det helt enkelt bara så mycket godare att äta ett äpple på det här viset!


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails