måndag 3 mars 2008

Sallad med tofu

Ännu en ny vecka har börjat. Ännu en måndag full av uppgifter och förväntningar om både veckan och framtiden. Jag söker vidare i jakten på både jobb och nu även praktikplats. Fast det är ungefär samma sak. Samma handlingar i alla fall fast med rubrikerna "Ansökan", "Intresseanmälan" eller "Praktik". Och som vanligt strular datorn. Mitt i detta inlägg, till råga på allt. Därför har det nu hunnit bli sena kvällen innan det blev gjort istället för i förmiddags.


Och så var det maten då. En sallad tycker jag har ett oförtjänt rykte om sig att vara tråkig och smaklös. Som att äta en sallad bara skulle vara som sitta att tugga på vattniga och beska sallatsblad. Jag försöker göra mina sallader så smakrika, färglada och roliga som möjligt. Att bland annat strö över frön, hackade nötter är snarare vardag än fest. Och för att göra salladen lite matigare tärnar jag tofu av fastare sort och blandar i. Dinkel, fullkornsris och linser är andra ingredienser som kan göra salladen matigare. Och smaklöst är den definitivt inte. Kryddor, oljor och vinäger är ett måste över salladen. Frukter funkar också både som färgklick och smak. samt även lite krispighet om det gäller äpplen och päron eller en saftigare variant med hjälp av filéeade apelsin- och/eller grapeklyftor. Ej heller att förglömma - granatäppelkärnor! En riktig pärla, nej, som en röd rubin i köket! De rostade kryddor och frön jag använde just här har jag kvar från när jag bakade bröd häromsistens.Sallad med tofu

mangoldskott
gul paprika, tunna strimlor
tofu KRAV, tärnad
olivolja KRAV
flingsalt
hallonvinäger
rostade frön och kryddor


Blanda allt i en skål och ät!Smaklig spis!

3 kommentarer:

Ilva sa...

Men vilken bra ide´! Jag har aldrig tänkt på att man faktiskt kan ha tofu i sallad! Det MÅSTE jag pröva.
Jag hoppas verkligen att du lyckas få tag på något jobb eller praktikplats, håller tummarna!

Nässelblom & choklad sa...

Aha, det är här kryddorna hamnar! Håller med om att sallader är suveräna, de kan ju bli hur matiga man vill, kan anpassas efter årstiderna och ändras lätt i smak med olika kryddor. Håller också tummarna för dig!

Åsa sa...

ilva - Oh, jag gör det! Godast med en lite fastare sort, gärna rökt eller smaksatt på annat vis.
Tack! Det känns som det borde bli "min tid" snart i alla fall :)

nässelblom & choklad - Jo, det blir en extra touch med rostade kryddor och inte bara nötter och frön på salladen :) Och tofu använder jag oftare då jag försöker låta bli ost i allt för stor mängd.
Tackar! Har just blivit ordförande i Rädda Barnens lokalförening här i stan (dock helt ideellt) som jag hoppas ska ge en liten skjuts :)

Related Posts with Thumbnails