fredag 28 mars 2008

Lördagsgodis - Mynta och Mojito

Det har bara varit för mycket här den senaste tiden och till råga på allt gick jag och blev förkyld och fick migrän över påskhelg och födelsedag. Jag har inte riktigt hunnit med rolig matlagning och bakning på ett tag. Har dessutom missat Brazilian Lindas förra lördagsgodis och höll på att göra detsamma nu. Ingrediensen för denna omgång är mynta och eftersom jag just upptäckt att jag glömt och inte hinner fixa något så snor jag helt enkelt en välkänd drink. Nu är jag varken en drink- eller cocktaildrickare direkt och har bara blandat margaritas hemma men här får ni hjälp på vägen till att göra era egna mojitos!

Jag vill inte på något sätt göra reklam för ett visst spritmärke (som tydligt framgår i filmen nedan) men den film jag vill visa hinner jag inte fråga om kod för så jag länkar bara. Helt underbar liten film om hur du gör en mojito i Havana, Cuba . Se den!
För övrigt är jag mer imponerad av Nässelblom & Choklads fantastiskt fina myntachokladlöv!


Ha en trevlig helg!

6 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Hoppas att förkylning och migrän är bättre nu! Har du själv också firat födelsedag? GRATTIS till dig i sådana fall! Ska ta en titt på drinkblandaren..Jag dricker sällan drinkar, men det kan vara kul att lära sig lite av ett proffs!

Åsa sa...

Japp. I år på självaste påskaftonen. Ingen höjdare direkt. Nu är jag frisk igen i alla fall :)
Och fick jag ingen vit jul fick jag ändå en vit födelsedag ;-)

Nässelblom & choklad sa...

Nu har jag sett drinkblandningen. Verkligen en totalsatsning på mynta, även färgmässigt! Imponerande med jongeleringen också. Det går lite stillsammare till när jag gör mina chokladlöv...

Åsa sa...

nässelblom & choklad - jag skulle ha sprit och glassplitter i hela köket jag om jag skulle ge mig på jonglerandet!
Men du, kolla filmen från Kuba (finns länkad där jag skrivit "Se den" ovan filmen som syns i inlägget). Där har han ingen brådska att blanda drinken två mojitos. Tog fem min tror jag. Helt i min smak! Kanske hinner man då pensla några löv emellanåt också :)

Ninni sa...

Undrar just hur det skulle se ut sen man följt hans instruktioner...
Jag har aldrig varit så mycket för drinkar men sen jag flyttade hit är det Caipirinhas som gäller, här dricks det t.o.m. till maten. Om man byter ut bacardin mot Cachaca och avstår från myntan så är det samma recept. Mycket gott och svalkande! Man behöver ju inte ha så mycket sprit i...:)

Åsa sa...

ninni - Jag föredrar faktiskt caipirinha framför mojito, men temat var ju mynta så ;-)
Blev introducerad till Caipirinha för många år sedan då min pappa alltid spenderade nyåret i Sao Paulo (bor numera flera månader om året där). Han tog hem cachaca och det speciella sockret. Det är liksom finare än vårt strösocker men kornigare än florsocker.
Håller med om spriten som absolut inte behöver överdrivas. Oj, vad sugen jag blev på drink nu! Ska dock iväg och träna så drinken får vänta :)

Related Posts with Thumbnails