onsdag 30 mars 2011

Min allra första egna Margretheskål (Rosti)


Låt mig presentera senaste tillskottet i Miss Meister's köksfamilj: en lila Margretheskål. Och så blev det en lika lila liten sked till övriga färgklicksamlingen av Rosti-slevar.

Så fasligt svårt det var att få riktigt samma färg på bild som i verkligheten.

Jag har av outgrundlig anledning den kassaste nya cykeln och var på jakt efter ordentliga stänkskärmar. Besökte flera butiker men hittade bara plastskärmar som redan sitter på cykeln. Plastskärmar som för övrig är helt funktionslösa och lämnar raceränder längst hela ryggen (och säkert i håret också) så fort det är lite blött på cykelbanan. Och ja, det våta vägbanor hör mer till vardagen än då och då här i Göteborg. Hemma igen hade jag fått med mig allt annat än skärmar. Bland annat så unnade jag mig om än lite försenade födelsedagspresenter. Tack mamma!
Länge, länge har jag suktat efter dessa Margretheskålar. De röda i alla olika storlekar kommer en vacker dag fylla mitt kök men en 3-liters i senaste tillskottet bland färgerna kunde jag helt enkelt inte lämna kvar på hyllan i butiken vars namn påminner lite om mitt. I alla fall vad gäller första bokstaven ;) Och så ett exemplar av den efterlängtade boken Gilla läget - Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande av Barbara Ehrenreich. Läste om den i höstas och tänkt att jag en dag ska läsa den. Det verkar vara en bok helt i min smak. Barbara Ehrenreich var för övrigt gäst i svt's program Jakten på lycka, andra avsnittet, som sänts tidigare i år.

Nu hoppas jag denna bok ska hjälpa mig bryta okoncentrationen när det kommer till att läsa längre sammanhängande texter och inte bara artiklar, nyheter och bloggposter här på nätet.


***

4 kommentarer:

@Receptomaten sa...

Man SKA ha rand på ryggen, det är coolt! :D
Fast randen passar ju inte alla kläder/tillfällen ;)

görel sa...

Såklart att du skulle ha en lila skål, allt annat vore otänkbart ju!

em sa...

Rekommenderade just den boken i en kommentar i dag! Alla hennes böcker är läsvärda.
De röda skålarna hade vi för en evighet se'n - de blev så småningom degraderade till jordbruket. Undrar förresten om det inte var kadmium i dem de första åren.
Margaretha

Åsa sa...

Receptomaten - nyss försvann dimman och diset och jag tror ta mig tusan jag ska ta en årspremiärrunda med finfina MTB'n :)

görel - Du har absolut helt rätt!!! Allt annat är galet otänkbart :) Blev lite besviken faktiskt då jag bakade kakor i hopp om att de skulle bli lila och istället blev helt gråa :(

Margaretha - Men så kul! Jag har hunnit en liten bit i den redan. Visste inte hon skrivit fler. Ska definitivt leta upp fler då :) Tycker hon är klockren.
Min adopterade mamma har kvar skålar från 60-talet typ. Lite torr gummiring bara men annars precis som ny.
Kadmium förbjöds i Sv för tillverkning av plaster i början av 80-talet, så jag hoppas verkligen de är utan nu iaf!

Related Posts with Thumbnails