fredag 18 mars 2011

Fredagspizza och rödvin


Kanske är det för att jag har ett enpersonshushåll men det där med fredagsmys, helgmiddagar och så vidare är inte riktigt min grej. Det blir alltid för mycket mat. Jag lider av en oerhört dålig karaktär och kan nästan inte alls spara mat och godsaker till senare tillfälle. Finns det i kylen och skafferiet så går jag så att säga och smygäter. Men ibland händer det att jag slår på stort. När jag tycker jag är värd det. När jag gjort något bra, något jag är stolt över. När jag är ledsen. När jag känner mig värdelös och utanför. När jag vill fira något bra och kul eller helt enkelt för att trösta mig för alla orättvisor i världen.
Ja, det finns helt enkelt ALLTID tillfällen att äta ost, choklad, kanelbullar och inte minst tillfällen för att dricka vin. Mitt enda nyårslöfte i år är att dricka mer bubbel. Ett löfte jag redan hållit med råge. Och det är bara mars än ;)

Mina pizzor brukar bestå av tortilla (fullkorn) som botten, toppad med tomat, kronärtskocka, bladspenat eller andra färska gröna små blad samt buffalomozzarella. Pizzan på bilden ovan har inga färska tomater utan fick sig istället ett par matskedar Mutti tomatkross utsmetad över sig. Det bästa med att göra egna vegetariska pizzor är ändå att man kan ösa på med just grönsakerna. Jag lägger definitivt på mer än en stackars ynka kronärtskocka och två tunna paprikastrimlor. Snabbt och enkelt. Eftersom tortillan är så tunn och inte behöver bakas som vanlig pizzadeg gäller det att bara ha grönsaker på som inte behöver särskilt lång tid i ugnen. Cirka fem minuter i tvåhundra grader och pizzan är klar.

Hugo Ericsons ost i Saluhallen har ibland buffalomozzarellabollar liggande i en stor bunke som är svåra att låta bli. Nu har snart två månader gått sedan jag festade loss på en sådan boll men bara två veckor sedan jag åt ost (med sked!). Förra helgen blev det varken pizza eller ost utan bara vin. Förmodligen samma som jag då det begav sig även drack till pizzan.

Portugal Portugal, Península de Setúba


Trevlig helg!

***

1 kommentar:

Annika sa...

Trevlig helg önskar jag dig, vännen! Pizza och vin, det är ren livskvalitet!

Related Posts with Thumbnails