Med tanke på kylan som stannat kvar ovanligt länge i år lär det dröja ett tag innan den svenska sparrisen finns i butikerna. Men förra helgen hade jag årets sparrispremiär i alla fall. Den kom visst från Mexico. Hade ingen aning det odlades sparris i Mexico. Det svarta på bilden var varken bränt eller ens så svart i verkligheten utan beror helt enkelt på min oförmåga att ta bra bilder. För att så att säga piffa till sparrisen är det inget konstigare än finhackad vitlök och balsamicovinäger.
Stekt sparris med vitlök och balsamicovinäger
1-2 port
1 knippe färsk sparris
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
balsamicovinäger
flingsalt
ev örtkryddor som mejram och salvia
Skölj och bryt av den grövsta ändarna på sparrisen om de är torra och trådiga. Stek i olja på medelvärme. Skala och finhacka vitlöken och lägg i stekpannan då sparrisen är halvfärdig. Nu gäller det att vara uppmärksam då vitlöken lätt bränner vid så rör och skaka på stekpannan. Se till att ha tillräckligt varm men inte för varm platta. Tillsätt ev örtkryddor och häll över balsamicovinäger. Låt det fräsa och puttra i stekpannann en stund så allt gottar till sig.
Servera med spaghetti av svarta bönor (jo, jag måste ju äta upp dem!) eller goda risnudlar
Smaklig spis!
Stekt sparris med vitlök och balsamicovinäger
1-2 port
1 knippe färsk sparris
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
balsamicovinäger
flingsalt
ev örtkryddor som mejram och salvia
Skölj och bryt av den grövsta ändarna på sparrisen om de är torra och trådiga. Stek i olja på medelvärme. Skala och finhacka vitlöken och lägg i stekpannan då sparrisen är halvfärdig. Nu gäller det att vara uppmärksam då vitlöken lätt bränner vid så rör och skaka på stekpannan. Se till att ha tillräckligt varm men inte för varm platta. Tillsätt ev örtkryddor och häll över balsamicovinäger. Låt det fräsa och puttra i stekpannann en stund så allt gottar till sig.
Servera med spaghetti av svarta bönor (jo, jag måste ju äta upp dem!) eller goda risnudlar
Smaklig spis!
***
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar