tisdag 30 april 2013

Trevlig valborg!

Sitter och tittar på bilder tagna vid den här tiden förra året. Min odlingslott är ett utmärkt motiv att jämföra hur årstiderna varierar från år till år. Förra året var till exempel mycket varmare under april då blommorna var både fler och längre komna än hittills i år. För trots att solen tittar fram en del mellan molnen är det iskalla vindar som sveper omkring. Hoppas alla som ska spendera dagen och kvällen utomhus tar på mössa, halsduk och vantar.

Själv stannar jag inomhus, tar mig ett glas bubbel och läser om vad för trevliga finska valborgsvanor det finns. Lite sent påtänkt idag (bra att spara för kommande tillfälle) är den finska valborgsdrycken Sima som Pickipicki blandat till med både citron och apelsin. Verkar riktigt god. Dessutom ska det ätas flottyrringar/munkar/struvor av något slag som till exempel dessa "fågelbon" som Hovkonditorn gjort. Som om inte det var nog måste jag också få tipsa om hennes Kokos- och bananmunkar. Vill man hellre pyssla än hålla på med mat och fika har Kristiina bloggat om hur du enkelt gör din egen vappuviuhka. Såg förresten en liten tjej då jag var på väg hem från träningen i eftermiddags som höll en till synes nygjord vappuviuhka i högsta hugg. Dock i rosa och vit. Hade aldrig kopplat vad det var om jag inte läst Megane tidigare.
Skål på er!

3 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Tack snälla du för länkningen! Glad valborg!

Kristiina sa...

Som Jacob sade Skål ta mig fan !!!!
Vi får ses snart.. har dåligt samvete har boken kvar....

Åsa sa...

Hovkonditorn - Det var så lite så. Tycker det är kul när det samtidigt dyker upp saker som är nytt för mig/vet lite om på helt skilda bloggar. Värt att notera och sprida :)

Kristiina - Precis! (passar på att kolla öppna arkiv nu på svt Play, bl a Jacobs stege :) ). Har du läst något av boken än? Vet att du har många järn i elden. Ingen brådska med den än.

Related Posts with Thumbnails