Jag har gjort det förr och kommer sannolikt göra det igen. Dock inte just den här kombinationen med blomkål och sötpotatis. Och kanske inte heller exakt samma kryddblandning och mängd. Men principen är densamma.
Det vill säga den att tärna några rotsaker och/eller grönsaker (potatis, blomkål, pumpa) och koka en kort stund så tärningarna blir mjuka men absolut inte kokar sönder. Rosta ett gäng kryddor i torr stekpanna och mortla. Hetta sedan upp olja i stor stekpanna och fräs de mortlade kryddorna. Tillsätt därefter de kokade och avrunna rot- och/eller grönsakerna och fräs tills det fått en gyllenbrun färg. Blanda eventuellt i ärtor eller färska bönor som ej behöver kokas innan.
Kryddor jag brukar blanda och rosta till liknande rätter är i första hand:
spiskummin
svart kardemumma
bockhornsklöver
fänkål
senapsfrön
svartpeppar
även följande kryddor är flitigt förekommande:
ajwain
anis
kryddpeppar
nejlika
och säkert några till som jag inte kommer på nu
Smaklig spis!
Det vill säga den att tärna några rotsaker och/eller grönsaker (potatis, blomkål, pumpa) och koka en kort stund så tärningarna blir mjuka men absolut inte kokar sönder. Rosta ett gäng kryddor i torr stekpanna och mortla. Hetta sedan upp olja i stor stekpanna och fräs de mortlade kryddorna. Tillsätt därefter de kokade och avrunna rot- och/eller grönsakerna och fräs tills det fått en gyllenbrun färg. Blanda eventuellt i ärtor eller färska bönor som ej behöver kokas innan.
Kryddor jag brukar blanda och rosta till liknande rätter är i första hand:
spiskummin
svart kardemumma
bockhornsklöver
fänkål
senapsfrön
svartpeppar
även följande kryddor är flitigt förekommande:
ajwain
anis
kryddpeppar
nejlika
och säkert några till som jag inte kommer på nu
Servera med en klick rysk yoghurt och krasse. |
***
2 kommentarer:
Hälsosamt och gott! Ha en bra dag!
Hovkonditorn - Tack detsamma!
Skicka en kommentar