fredag 5 april 2013

Rädisor och apelsin - en smakfull mix

Trots att vi haft det soligt och vad som till synes verkar vara riktigt vårväder har tjälen fortfarande ett stenhårt bett i marken. Det går trögt med både snödroppar och krokusarna där ute i odlingslotten. En kan bara hoppas kylan biter på sniglarna.
Så. Vad bättre än att pigga upp sig med lite pigg och stingig sallad till mellanmålet. Snubblade över denna oerhört snabba och enkla grej hos Ilva häromdan. Jag hoppade över citronen då den redan var väldigt blöt och saftig av både rädisorna och apelsinerna. Borde kanske låtit den rinna av lite och sparat juicen separat men det är lätt att vara efterklok.
Efter ett par snabba klick ska jag erkänna att jag blev överraskad av hur många Moroccan orange and radish salad det finns där ute.

Rädisor och apelsin i en smakfull mix
1 port

1 knippe rädisor
1-2 apelsiner
kokossocker
flingsalt

Skölj och riv rädisorna grovt. Skär av skalet från apelsinerna och skär i bitar. Blanda. Tillsätt ett par nypor kokossocker och en nypa flingsalt.
Klart.

Smaklig spis!
Där uppe vid den gula påsen ligger mitt eget påskris. Synd att vi inte kan elda på gården utan måste slänga allt rens bland grovsoporna. Pinnen på etaget nedanför påsen och riset går inte att rubba då den är fastfrusen i jorden. Svårt att tro det kommer bli liv här och vara helgrönt om ett par månader.

***

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Men det ser ju riktigt lovande ut. Jag har en halvmeter snö över mina odlingar...

I brist på egenodlat får man handla grönsaker. Jag hittade perfekta rädisor i påskas. Tog hem dem till mamma som blev gråtfärdig av lycka. Krispiga rädisor är verkligen vårlikt! Och nästa gång ska jag kombinera dem med apelsin. Spännande!

Hoppas att värmen kommer snart men det har verkligen varit alldeles ovanligt soligt på sista tiden.

Fredagshälsningar från fröken Dill

Ella Gutzen sa...

Detta var en ny smakkombo! Får testa framöver!

Åsa sa...

Fröken Dill - Ja jösses, all denna snö. Vi har knappt haft någon alls i år och det är så supertorrt här nu. Solig som bara den (nästan så en tror de inte är sant) men däremot är det iskallt. Går inte heller att gräva än och det är enna ynkligt små krokusar som vågat sticka upp nu efter påsken. Ser helt förskräckta ut!


Ella - Det kan jag varmt rekommendera. Överhuvudtaget att ha apelsin i sallader tycker jag är gott så det är bara att lägga till exempelvis babyspenat/mangold, lite rostade frön och nötter och kanske en hyvlad morot så är mellanmålet klart ;)

Related Posts with Thumbnails