tisdag 19 februari 2008

Heja Leif!

Jorå! Nu sa han det på riksnyheterna. Han? Vem han? Han må vara född Stockholmare men verkar och är Göteborgs stolthet; Leif Mannerström. Sa vad? Akta dig Sverige så du inte förpackar ihjäl dig! Fram med maten, fram med dofterna och fram med matglädjen!
Aktuellt 21 hade nu i kväll (tisdag) gjort en fördjupning vad gäller den så kallade "köttfärsskandalen". I Västerås packas nu färsen och körs sedan ut till bland andra icaaffärerna uti landet. Femton till tjugo lastbilar med kött kommer varje dag dit och lika många kör därifrån med färs. Andra delen av reportaget finns Mannerström med direkt från Göteborg. Han poängterar att det måste finnas lite matglädje också. Mat är inte bara logistik, förpackningar och hållbarhet menar han. Att inte kunna känna, smaka och lukta på maten vi köper är brist på matglädje. "Vi kommer förmodligen förpacka ihjäl oss i det här landet om vi inte ser upp" säger Mannerström. Och visst skulle det vara trevligare att handla om det såg ut som hos Nässelblom & Choklad idag.
Ok. Nu kanske det finns de som inte gillar att laga mat och tycker det är något nödvändigt ont. Men oavsett om vi gillar det eller inte så äter vi alla varje dag. Många av oss till och med så mycket att det till slut blir sjukligt. Så våga lägga fram maten, fortsätter Mannerström. Som vi gör i hela världen utan i Sverige! Låt oss känna och lukta på maten och finna matglädjen!

Heja, heja!

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Heja, heja säger jag också. Trots allt negativt i livsmedelsindustrin och matvarubutikerna finns också riktiga eldsjälar som vill förändra och förbättra!

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Han är en, du är en, jag är en och jag vet att det finns flera där ute. Tillsammans blir vi starka :)

Related Posts with Thumbnails