måndag 4 februari 2013

Béton chic smoothie

Jag älskar att titta på färgskalor. Oavsett det gäller primärfärger, bokryggar i "färgordning", särskilda målarfärgskollektioner eller färghjul. Det finns oändligt många nyanser och toner av färger. Skillnaden är oftast hårfin. Två vackra färger kan dessutom tillsammans bli än vackrare (ej att förväxla med magenta som också är en färg som går att få fram när rött och blått blandas). Fast, om alla färger blandas, så blir det bara brunt. Eller till och med svart.

Det var lite vad som hände här. Mixen av tranbär, mango, blåbärsyoghurt och spirulina. Resultatet blev något av det läskigaste jag blandat ihop i färgväg. Den största boven i dramat var nog spirulina. Ett riktigt mörkgrönt pulver, nästan åt det blågröna hållet. Och turligt nog var det ingen som helst fel på smaken. Den var hur god som helst!
Personligen är jag inte så förtjust i glassiga, mjölkstinna och iskalla smoothies så när jag använder frusna bär låter jag dem tina först. Det är inte riktigt säsong nu för pakistanska mangon utan den hittade jag, tärnad i en liten ask, längst in i frysen. Den hade blivit kvar där sedan i somras.

Béton chic smoothie
1 port

1/2-1 dl tranbär (färska)
mango (pakistansk)
1 liten banan
1 sojayoghurt, blåbär (125 g)
1/2-1 dl hasselnötsmjölk
1 tsk spirulina

Lägg alla ingredienser i mixern och kör på fullt några sekunder. Klart.


Trevlig måndag!

***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails