måndag 18 februari 2013

En (o)vanlig måndag mitt i livet

Kan det bli mer februari än så här?
Det finns en person som gillar måndagar mer än någon annan. Om jag bara gillat hälften så mycket som Ilva skulle jag vara glad. Tycker annars måndagar är rätt så tuffa, så många måsten ligger i luften och jag sover knappt någonting alls natten till måndag. Har under det senaste året försökt bättra på måndagens dåliga rykte (vilket egentligen är lika blå som tisdag, onsdag och torsdag) genom att starta den med tidigt yogapass. Det fungerar faktiskt väldigt bra och känslan i kroppen (mjuk, avslappnad och riktigt genomvriden) sitter i under dagen. Med andra ord en skön start på veckan.

Idag är det dock en annorlunda måndag och när detta inlägg postas ligger jag på operationsbordet. Så inte bara missar jag veckans bästa och skönaste träningspass, med absolut grymmaste instruktören, utan kommer missa en hel del träning ett tag framöver. Mycket kan man säga om Blogger men funktionen "Schedule" är toppen. Så det kommer alltså postas inlägg i veckan (som jag redan skrivit) medan jag själv vilar några dagar "på hemlig ort". Sannolikt kommer det ta lite extra lång tid att svara på eventuella kommentarer men jag är snart tillbaka vid tangentbordet igen.

Men inte ska jag lämna er utan något matförslag så varför inte ta tag i det där och slå till med en grön, köttfri måndag. Kanske allra bäst blir den då med Orange mat på en grön måndag.


Trevlig vecka!

***

9 kommentarer:

tinaa sa...

Tänker på dig idag. Kramar <3

Görel sa...

Men oj, vad händer? Hoppas inget allvarlìgt?

em sa...

Hoppas det värsta är över, och att du hämtar dig snabbt.
Kanske låg vi på operabordet samtidigt. (inte samma bord, det borde vi ha märkt)
Sköt om dig!
Margaretha
som sitter
hemma och
har ont!

Anonym sa...

Men hjälp, vad har hänt? Hoppas att du kryar på dig snabbt från operationen!

Stora kramar till dig!

Kim sa...

Vet inte vad som pågår, men hoppas på att allt går bra och att du mår bra! Stor kram!

Charlotta sa...

Om jag inte är helt ute och cyklar är det samma operation som jag har gjort fast för några år sedan. Hoppas allt har gått bra! KRAMAR!

Åsa sa...

tina - Tusen tack! Håller dig och dina tankar ansvariga för att det gick bättre än väntat :)

Görel - njae, rätt så enkelt men högst obehagligt ingrepp. I förebyggande syfte för att inte fortsätta utveckla cancer.

Margaretha - Hihi, ja det bort vi ha märkt. Låter för övrigt som att du har det värre än jag. Jag har inte ont. Är mest bara obehagligt och en lite omständligare tillvaro än vanligt några veckor framöver. Hoppas det slutat göra ont nu och du är på bättringsväg!

Livsaptit - Tack! Lång och seg väntan till läkare tog beslut att skära bort eländet. Än så länge inga komplikationer och jag får snart jogga igen så det verkar ha gått bra.

Kim - Tackar! Jorå, jag mår bra. Mest bara obehagligt och rätt irriterande att inte få varken bada eller träna på ett tag. Men kan det hindra mig från att utveckla cancer så är jag ok med det.

Charlotta - Tack! Japp. Verkar ha gått bra och hittills inga tecken på infektion eller så. Men denna oändliga väntan på provsvar är nästan outhärdlig.

Görel sa...

Förebyggande ingrepp är ju egentligen bara bra. Förstår att du tycker det är trist att behöva avstå från grejer ett tag, men rätt vad det är har den tiden gått.

Åsa sa...

Görel - ja, jo. Det är ju som sagt bra att göra något nu än att riskera allting när cancern fått ett fast grepp.
För övrigt har inget annat för mig som betyder något i livet än just träning och tycker mest det är äckligt nu. Känner mig otroligt smutsig och ovärdig. Den ständiga väntan på provsvar tuggar på inifrån. Så att inte kunna träna ordentligt gör knappast saken bättre. Även om jag självklart tycker operationen är nödvändig och förhoppningsvis väl värd. Men det får framtiden utvisa.

Related Posts with Thumbnails