torsdag 16 december 2010

Glöggen (drycken) jag alltid väntat på!


Jag trodde inte jag kunde sakna något så mycket som jag först inte visste fanns men för ett par veckor sedan hände det. Som den lakritsälskare jag är såg jag inget annat val, när Systembolaget släppte den norska Herrgårds lakritsglögg, än att införskaffa en flaska dito starkvinsglögg. Smuttade på kall glögg medan jag värmde en skvätt i kastrullen och föll pladask! Sedan dess måste jag erkänna att jag druckit mer lakritsglögg i kall form än traditionsenligt uppvärmd.

Den smakar i stort sett bara lakrits. Det är först vid upphettning som man kan ana de vanliga glöggsmakerna som till exempel nejlika, kanel och ingefära. Som glögg kan jag inte säga att den slår vidare högt men som aperitif, digestif eller bara sådär när andan faller på så är den supergod!!


Tidigare har jag gjort min egen glögg - Dunderglöggen enligt G-P:s recept och förra året var jag på en superdupertrevlig glöggprovning i stora staden. Meningarna gick då isär om favoritglöggen och jag är övertygad om att jag är hyfsad ensam om att gilla Herrgårds lakritsglögg.
Har ni det minsta smak för lakrits skulle jag absolut tipsa om, nu när helgen närmar sig, att i alla fall ge lakritsglöggen en chans.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails