tisdag 7 december 2010

Dag sju


Och så dag sju som sig bör. Också detta inlägg i senaste laget liksom det sjätte i ordningen. Gav mig den på att idag skulle bli dagen då jag fick bukt med min webbkamera igen. Hur jag än letat, felsökt osv kunde jag inte öppna kamerafunktionen. Av någon outgrundlig anledning fanns inte MediaSmart i datorn och inte visste jag heller att det var just det programmet som skulle till för att den ska fungera. Nu är det fixat och trots att resten av dagens alla sysslor har fått ge vika så är jag glad att jag fick det gjort.

På julaftonen när jag var liten brukade vi roa oss med att gissa vem som skulle få farmors gamla pillerkartong eller den där platta avlånga från den stora klädkedjan. Det fanns med andra ord en hel del kartonger i omlopp som återkom år efter år efter år.
I dessa juletider kommer en vansinnig mängd papper gå åt till det ena paketet efter det andra. Miljöhjärtat i mig gillar såklart inte alla kartonger, pappersslöseri och de enorma emballagefyllda soprummen dagarna efter julaftonen fast jag är riktigt svag för fina paket. Fint papper. Snygga snören och attiraljer (finns exempelvis en hel del smått&gott på Granit) att pynta paketen med. Och vem vill inte ha en egen bandstrimlare? En som också funderat på detta med paket och presenter är Vera med sin blogg Ekomuffin. Lustigt nog har hon postat ett inlägg om presentpapper så sent som igår och dessutom hunnit komplettera med ytterligare tips idag!
Hur gör ni? Slår ni själva in alla julklappar eller är det bara något nödvändigt ont? Vad använder ni för inslagningsmaterial? Och visst sparar ni kartongerna till nya paket och julklappar?


Och när jag ändå är ute på skojsurf hittade jag detta tjusiga överkast... drömma går ju!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails