fredag 24 december 2010

Dopparedagen


Och då var resan slut. Ljuset har brunnit ner ända till nummer 24. And now what?
15 grader plus i sovrummet. 15 grader minus utomhus. I morse i alla fall. nu skiner solen och kanske är det bara minus 10 ute. Dags att svida om till underställ, mellan lager och ytterplagg och allra sist joggingskorna på. Jorå, jag har dubbar på. Bästa inköpet förra vintern.

Hittar massor av gamla bilder på tryfflar, chokladbräck, julgodis, pepparkaksmuffins med tranbär i, vörtbröd, ischoklad med mera i datorn men har uppenbarligen aldrig bloggat om det. Kanske blir det till en annan gång. Jag tvivlar inte på att någon haft besvär att hitta recept och idéer när det kommer till det söta och gottiga ändå. Så mycket man vill ha med. Så många olika sorter av allt. Måste nog säga att mitt största måste vid jul ändå är mammas plattebröd. Receptet finns säkert hos många av er och kallas nog också för stekpannebröd.
Julen är en tid för frosseri utan dess like på alla håll. Mat i kvadrat, godis, kakor, saffransbullar, nötter, glögg, vin och bubbel. Hos mig blir det ovanligt sparsmakat med det mesta. Det slutar ju ändå med att jag äter upp allt och det mina vänner, det blir lite väl mycket av det goda. Men, jag tycker ändå man kan tänja på gränserna nu i juletider.
Det är mycket viktigare att tänka på vad man äter mellan nyår och jul än nu under en vecka eller två.


Så var det en sak till, nu när vi nu är inne på julsnack. Vem i hela vida världen kan ärligt säga sig önska en Fanny- och Alexanderjul?? Jag får rysningar i hela kroppen. Av obehag. Den över 5 timmar långa filmen är grymt bra men aldrig aldrig att jag kan länga efter eller önska mig en jul full av fylla, otrohet, tjänstefolk, falskhet och elakheter mot de som sägs vara nära och kära.
Nä, vad som helst men ingen Bergmanjul tack!


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails