torsdag 23 december 2010

Dan före dopparedagen

Det är inte klokt vad mycket man kan hinna med på en dag om man bara får igång sig själv. Hade som vanligt svårt att sova och höll på att riktigt somna in igen då jag bestämde mig för att istället gå upp. Hann städa lite, koka rödkålen och städa skrivbordet innan det bar iväg till systemet. Strax efter de hade öppnat. Glöggen slut. Butiken var full av personal som packade upp låda efter låda med allehanda alkoholsorter och jag slängde ut frågan om det möjligtvis fanns mer glögg som skulle packas upp. Killen skakade på huvudet. -Men lakritsglögg alltså, undrade jag. Aha, vänta lite... och ut kommer han med 3 lådor!! Helgen är räddad!!


Så var alltså rödbetorna inlagda. Blir alltid så förvånad att det är så lite när de är skurna och ska fylla burkarna. Hade gjort iordning ett par burkar för många. En burk ska ges bort. Den andra kommer förmodligen bli till rödbetssallad i helgen. Andra omgången rödkål är kokad. Vörtbröd bakat. Mandlar skållade och rivna (inför ett nytt försök med macarons). Dessutom är lägenheten städad, rena sängkläder, två mataffärer har besökts... Förmodar att jag kommer befinna mig i horisontellt läge hela dagen i morgon :)

Nyinlagda rödbetor

Och varför gör den såhär nu då? Bilden ska vara horisontell liksom
den är i bildmappen men den vägrar lägga sig ner här.


Invigning av nya mandelkvarnen


Och så var vi redan framme. Det kändes som en hel evighet som sedan blev till veckor dagar och nu bara timmar.God natt!

3 kommentarer:

Görel sa...

Du med din lakritsglögg! :-) Det var ju tur att du fick tag på den. Ha det så skönt nu, och njut av god mat och dryck!

em sa...

Önskar dig en riktigt god och skön jul!
Margaretha

Åsa sa...

Görel - Hahah, men den är sååå god! Det går inte att äta något till den. Eller jag har inte hittat någon bra kombination än i alla fall. Den är god kall, med is i, att bara smutta på sådär innan maten, efter maten eller på kvällskvisten när jag sitter framför datorn och bloggar och socialiserar mig :)
Som glögg dricker jag hellre blossa starkvinsglögg (eller den med rom i)

Hoppas du får en fin och skön helg du med Görel! God jul


Margaretha - Tack detsamma! Hoppas inte mössen äter dig ur huset nu bara :/ Ha en riktigt skön helg du med.

Åsa

Related Posts with Thumbnails