torsdag 16 december 2010

Torsdag den 16 december och pepparkakshusen


Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det liksom bubblar i mig och tårarna bränner bakom ögonlocken. Ena sidan glatt och nästan befriande på något sätt å andra sidan sorgset och kvävande. Lättnad, frihet, spänningar, dålig sömn, dödsfall och den årliga midvinterångesten som nyper till. Känslorna åker bergochdalbana i kroppen just nu.

En av vinnarna i Pepparkakshustävlingen 2010.
Bilden lånad från Arkiktektmuseeum


Regnet smattrar på rutorna och vinterlandskapet blir bara smutsigare och geggigare utanför fönstret. Så många borden hit och dit och så lite lust och inspiration. Hög tid att peppas upp!
För någon vecka sedan hittade jag fram till denna stora pepparkashustävling. Jag blir alldeles matt av alla fina bidrag. Temat för tävlingen var -Jag är hemma nu! om att vara hemmastad eller rotlös. Idag upptäckte jag att tävlingen visst redan var avgjord. Av 95 bidrag har elva vinnare utsetts *drums* Se här vilka de är. Har du vägarna förbi så ta chansen att se utställningen av alla pepparkakshus på Arkitektmuseet på Skeppholmen i Sthockholm. Den håller på ända fram till den 9 januari 2011.

En av mina favoriter! Bilden lånad från Arkitektmuseeum.
Vilken är din favorit?

Har du kanske bakat ditt eget pepparkakshus? Eller är du sugen på att baka pepparkakor? Förra året skrev jag ner recept på världens godaste pepparkaksdeg! (eller ja, det är i alla fall mammas, förmodligen också mormors, goda pepparkaksrecept)

Och om det nu skulle vara så att ni inte hinner/har lust/ork till att blanda ihop ingredienser till egen deg kan man också göra pepparkakshus på det här viset (se nedan). Han vet inte om det än men bilderna är lånade av W som också är hjärnan och kreatören bakom detta tjusiga pepparkakshus. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro.
Vad fint det blev W!!Lycka till med alla era pepparkakshusbyggen!!

1 kommentar:

Nässelblom och choklad sa...

Pepparkaksutställningen är helt fantastisk. Jag tycker att det är en väldigt kul idé de kommit på med att ha en sådan utställning runt advent och jul. Låter som om det är väldigt mycket känslor nu...Hoppas att det inte är alltför tragiska saker som händer. Hoppas att det positiva överväger. Kram/Eva

Related Posts with Thumbnails