lördag 18 december 2010

Vad äter man efter...

Det här skulle jag behöva nu!

... en ofrivillig detox? Hela två kilo på mindre än 24 timmar. Sitter som en smäck så här i viktminskningstider. För att inte tala om allt sött, gott och fett som stundar i den annalkande juletid. Bra att förbereda sig och gå ner i förebyggande syfte. Synd bara att det handlar om ren och skär vätska ;)
Sedan jag slutade arbeta som förskollärare har jag mest kämpat mot värken i lederna och för övrigt fått vara hyfsat frisk. En förkylning här, en bihåleinflammation där och så var det ju påsklovet förra året (som egentligen kräver en uppföljning då det handlade om något heeeelt annat jag inte förstod då) och så har den alltså slagit till igen. Jag vet inget värre. Och denna frossa också. Känner mig så usel och ynklig. Så ska man på skrangliga ben tvätta, torka och desinficera efter sig också. Jag beundrar alla ensamma mammor med små barn!

Såhär kan det dock gå och ett tillfälligt avbrott i min önskelista blev det. Hoppas vara med på banan i morgon igen för nu handlar det alltså om att hämta krafter igen. Vad äta? Det värker i kroppen efter mat och vätska men risken att allt ska sätta igång igen ligger som en nar över munnen. Huvudvärken börjar så smått bulta. Mjölk, kaffe och grönsaker är saker som inte är att rekommendera (vilket jag såklart har hemma) men däremot något som är "snällt mot magen" som te och vitt bröd skulle gå bra. Inte ett rån, inte en skorpa, inte ett kex och än mindre vitt bröd så långt bak jag än gräver i mitt skafferi. Som liten, och lite äldre, fick jag bland annat nyponsoppa, blåbärssoppa, avslagen cola (eller så var det syrran som fick det), rån och ja säkert åt jag hönökaka också. Inte en chans att jag klarar av att ta mig till affären än.
Kanske en lussekatt skulle funka?

Är det förresten någon som vet om Odwalla's produkter finns i Sverige?På återseende!

3 kommentarer:

em sa...

Låter inte roligt!
Vanligt okryddat kokt ris, har du försökt med det?
Äggröra, om du kan tänka dig att äta ägg - och har det hemma.
Kommer jag på något annat så skriver jag.
Sköt om dig nu!
Margaretha

Åsa sa...

Margaretha - Ris! Det var ju toppen. Jag hade t o m kokt (rött) ris i kylen. Ibland ska man ha tur. Det, två lussekatter, en resorb och senare på kvällen kom den riktiga törsten och jag fick nog i mig 1/2 liter vatten på några minuter. Idag blev det äggröra till frukost och en kopp te. Känner mig mycket bättre så nu gäller det att inte få magknip utan ta det lugnt. Snart dags för resten av riset i skålen :)

Tusen tack för tips!

em sa...

Åsa,
Skönt att du känner dig lite bättre!
Jag läser i "Food - Your Miracle Medicine" av Jean Carper:

Old remidies vinicated
The best cure for diarrehea is starchy fluid. A thick soup or drink made from any starchy food, such as rice, corn, what or potatoes is therapeutic. Such foods have long been used in many cultures as antidiarreha remidies. Favorites around the world are lentil soup, rice porridge, carrot soup, tapioca pudding, coconut juice and chicken noodle soup. Starchy liquids, unlike sugary ones, tend to diminish vomiting, reduce the amount of fluid lost and speed recovery time.

Så föreslår hon att man äter:
Cereals, bananas, rice, tapioca, root vegetables
det mesta, skulle jag tro, hör till din vanliga diet. Däremot, avråder hon från för mycket tunna klara drycker.
Allt gott!
Margaretha

Related Posts with Thumbnails